(צילום: neil langan/shutterstock)

ראש השנה

הכנות לסדר ראש השנה: כך תכשירו את הכרתי (לוף או כרישה)

מתכוננים לסדר ראש השנה: אופן הכשרת כרתי (כרישה או לוף)

תומר כהן
הוספת תגובה
(צילום: neil langan/shutterstock)
אא

אחד מסימני ראש השנה בארוחת החג הוא הכרתי - המכונה גם לוף או כרישה. הכרתי הוא ירק בו ישנם חרקים רבים וקטנים לאורך כל האזורים ועד לב העלה. השנה קשה מאוד להשיג לוף בהכשר טוב (גוש קטיף),שנקי ובדוק מחרקים, לכן אפשר להכשיר לבד. כך תעשו זאת:

1.      חתכו מהחלק העליון בו מתחילים לצאת העלים חתיכה באורך של 1.5 -1 ס"מ. כדאי אף לא להשתמש בעלים של הכרתי בכלל.  

2.      חותכים מהחלק התחתון (החלק של השורש) חתיכה באורך 3 –1 ס"מ. 

3.      לאחר שהירק נראה כמו מקל ארוך, חוצים אותה לשניים לכל האורך, כך שהצורה שתתקבל בכל חצי היא של חצי עיגול.  

4.      כדאי להוריד את שלושת השכבות הראשונות של הירק ולא להשתמש בהם כלל. 

5.      מפרידים את העלים של הירק אחד אחד. 

6.      משרים את העלים במשך 5 דקות במי סבון. 

7.      לאחר ההשריה יש לקחת כל עלה ולשטוף אותו תחת הברז תוך כדי שפשוף קל עם האצבעות לכל האורך. 

8.      ישנם המחמירים ונוהגים לשקף כל עלה תחת האור ולבדוק אם יש עליו חרקים.
חג שמח וכתיבה וחתימה טובה אמן.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי