יהדות
בגמרא מסכת נידה דף יז עמוד א מובא מאמר של רבי שמעון בר יוחאי, בו כתוב שמי שאוכל בצל חי שעבר עליו הלילה מתחייב בנפשו ודמו בראשו - מדובר ספציפית בבצל קלוף שעבר עליו הלילה, אך ככלל אין בעיה בעצם אכילת בצל חי.
במסכת עירובין דף כט עמוד א כתוב: "אם אכל אדם בצל והשכים ומת, לא אומרים מדוע מת" - כלומר מכאן למדים שיש נזק באכילת הבצל אלא שמדובר בעלים של הבצל וחשוב להדגיש כי אלו הם העלים של הבצל שלא גדל יותר מאורך של זרת, אך בצל רגיל שנמכר בשווקים וברשתות אין איתו בעיה ומותר לאכולו חי, לא מבואר שיש בעיה או סכנה בדבר.
במשנה במסכת נדרים דף סו עמוד א, כתוב שהבצל הוא רעל ללב. גם הרמב"ם בהלכות דעות פרק ד הביא בפרק מגוון מאכלים מהם צריך האדם להימנע ומאכלים אותם מוטב שיצרוך האדם. בפרק זה כתב הרמב"ם שהבצל הוא אחד מהמאכלים המזיקים מהם ראוי להימנע ולאכול מעט מאוד - אלא שעצה זו של הרמב"ם מתייחסת לימות הגשמים, אך בימים חמים כתב הרמב"ם לא לאכול כלל מן הבצל. הבעל שם טוב הקדוש הזהיר שלא לאכול בצל חי כלל - גם לא כשמערבים אותו עם שמן או עם דברים אחרים כמו ביצה למשל, ואפילו בשבת להתרחק מאכילתו.
לסיכום - אין איסור מפורש בדברי חז"ל לגבי אכילת בצל חי, אך יש איסורים ספציפיים לגבי בצל - איסור לאכול בצל קלוף שעבר עליו הלילה, איסור לאכול עלים של בצל שלא גדל לחלוטין (לאורך זרת) והמעטה באכילת בצל, הנחשב למאכל מזיק ולא מומלץ.
מי שמחמיר ונוהג שלא לאכול בצל חי יש לו על מי שיסמוך (כדוגמת הבעל שם טוב הקדוש שמזהיר מפני אכילת בצל),אך מי שנוהג לאכול בכל זאת בצל חי מידי פעם - אין לכך איסור גורף ומפורש.
האם בריא לאכול בצל חי? איסור אכילת בצל חי | טיפ בריאותי אדיר: שימו בצל בקערת מים מתחת למיטה ותראו פלאים