בריאות הנפש
האם חרדה יכולה לעבור לבד?
לרוב חרדה אם לא מטפלים בה, היא לא עוברת לב ויותר מכך היא נעשית חמורה עם הזמן יותר ויותר, ולמה?
כי החרדה היא מורכבת מיסודות התלויים בחשיבה של האדם, ואם החשיבה של האדם היא 'תדירה' - חשיבה בסגנון של כמה רע יהיה, כמה קשה יהיה, כמה חסרי אונים אנחנו ועוד, החשיבה הזו, רק מתעצמת עם הזמן היא מתגברת ומתעצמת - היא נעשית עוצמתית וחזקה.
האדם שסובל מחרדות הוא אדם שכמו היינו אומרים מחפש 'שליטה', הוא רוצה להיות בטוח שהוא שולט ב- 100 אחוזים שיהיה בטוח. הוא חי בגישה שאומרת, אסור שלעולם יהיו סיכונים, אני חייב כל הזמן להיות ב 100 אחוז בטוח שמה שאני רוצה זה באמת ייקרה או יהיה. הוא מייצר לעצמו הרגשה ותפיסה שהוא חייב להיות בטוח בעבודה, באנשים, בכך שהוא רצוי ועוד ועוד.
הבעיה, החיסרון הוא שהוא מחפש 100 אחוזים של וודאות, הגישה הזו היא מקור הבעיה, היא לא מאפשרת לאדם להתקדם הלאה בחיים, כי הוא מחפש מה שלא אפשרי, הוא מחפש בטחון מוחלט מה שאין לאף אחד. בחיים כולנו חיים עם חוסר וודאות, ובכל אופן מצליחים לחיות, ויש הרבה שאפילו חיים טוב מאד, ומצליחים.
החיים מורכבים מהרבה נקודות של סיכון סיכוי, ואת זה לא מוכן לקבל הסובל מחרדות. והגישה הזו, היא כמו מייצרת זווית ראייה של 'זכוכית מגדלת', שחייבת להגיע ה'קטסטרופה' או שחייבים לזהות את המסוכן והנורא, והסיכוי הקטן שהרע והנורא יגיע, אצלו זה כמו סכנה וודאית.
ולכן אין לסמוך על כך שחרדה תעבור לבד, אלא יש לטפל ולעשות שינוי בגישה במחשבות וברגשות של האדם.
יש לכם שאלה לרב אייל אונגר בנושא הרגיש של עולם הנפש? שלחו לו הודעה למייל http://e0548477627@hotmail.com
האם חרדה יכולה לעבור לבד? | הרב אייל אונגר - האם חרדה עוברת?