הלכות
האם מברכים על החלפת מזוזה?
תשובה:
אדם שמחליף את המזוזה בביתו, ושם מזוזה חדשה במקומה או אם הוציאו את המזוזה הקיימת על מנת לעשות לה הגהה, ומחזירים אותה אחר כך למקומה, צריך לברך על קביעת המזוזה, ברכת "אשר קידשנו במצוותיו וציוונו לקבוע מזוזה". ואם מישהו אחר קובע המזוזה בשביל בעל הבית, מברך "על קביעת מזוזה".
וכן אדם שרוצה לעבור דירה ולקחת את המזוזות שנמצאות בבית, ולהעבירם לביתו החדש, מותר ובתנאי שיקבע במקום המזוזות שהוא מוציא מזוזות אחרות, ולא להשאיר את הבית ללא מזוזות (ומדובר שידוע שיכנס יהודי אחר במקומו לבית שהוא עוזב כעת). ואז קובע את המזוזות שהוציא בביתו החדש.
שכן רצוי שאם אדם קובע מזוזות בבית מושכר למשל, וחושב להעביר אותם לבית אחר בהמשך, שיעשה תנאי מראש על כך, שהוא רוצה להעביר המזוזות כשיעבור מהבית, אולם אין זה חובה, וכאמור כשמעבירים מזוזות, צריך לקבוע מזוזות אחרות במקום הקיימות, ואז עוברים עם המזוזות לבית החדש.
אדם שמחליף את המזוזות הקיימות בביתו, ושם מזוזות חדשות, בוודאי שצריך לברך עליהן. אם בעל הבית הוא זה שקובע את המזוזות, הברכה תהיה "אשר קידשנו במצוותיו וציוונו לקבוע מזוזה". ואם אדם אחר קובע בשביל או במקום בעל הבית, הברכה תהיה, "אשר קידשנו במצוותיו וציוונו על קביעת מזוזה".
ברכה על החלפת מזוזה: האם מברכים על החלפת מזוזה? | הרב חגי צדוק - מצוות מזוזה: