בריאות
ישנם לא מעט אנשים הזונחים את הירקות והסלטים למיניהם ומעדיפים להתרכז בארוחה העיקרית. אלא שזו טעות יסודית ומדובר בהפסד של ממש. הירקות תורמים לגוף סיבים תזונתיים, נוזלים, וויטמינים ומינרלים רבים החיוניים לתפקוד הגוף במהלך כל השנה. ד"ר רלי אבל, דיאטנית בכירה בקופ"ח כללית מחוז מרכז מסבירה את המשמעות של צריכת ירקות בכל ימות השנה ומדוע לא כדאי לוותר על כך גם בחורף.
בימי החורף הגוף שלנו דורש בד"כ מאכלים מחממים, ולכן ניתן לאכול ירקות בצורת סלטים חמים ומפנקים. צבעי הירקות השונים מכילים נוגדי חמצון משמעותיים ומיוחדים התורמים במניעת מחלות וחמצון תאים, וחיזוק כלי הדם והלב.
הנה כמה רעיונות במיוחד לחורף לצריכת ירקות בצורה חמה וטעימה:
שיפודי ירקות צלויים בתנור או מאודים - חתכו ירקות שאתם אוהבים ושפדו אותם על שיפוד (לא חובה). ניתן לבחור בירקות המכילים מגוון רב של וויטמינים המחזקים במיוחד את מערכת החיסון ומומלצים לצריכה בעיקר בימי החורף, בהם הגוף נוטה יותר לפתח מחלות, כגון: פטריות, בצלים קטנים לבנים או סגולים, חצילים, פלפלים אדומים/ צהובים/ כתומים. לחיזוק נוסף ניתן להוסיף טופו העשיר בסידן, מינרלים וויטמינים. ניתן לתבל בשמן זית, שום וכף רוטב סויה. אופים בתנור על חום של 180 מעלות עד שהירקות הופכים קריספיים. לגרסת האידוי אין צורך לתבל בשמן - ניתן לבשל את הירקות מעל לאדים של מים רותחים - המרככים את הירקות.
מרק ירקות - אחת מהדרכים הכייפיות, מחממות ומזינות ביותר לצריכת ירקות בחורף היא הכנת מרק ירקות מהביל וטרי מכל סוגי הירקות שאתם אוהבים. המרק מלא נוזלים וירקות העתירים בוויטמינים וגורמים לתחושת שובע ולחימום הגוף. בהצלחה.