חדשות
פולין היא אחת מהמדינות החברות באיחוד האירופי החל משנת 2004. למרות זאת, הוחלט באיחוד האירופי להגיש תביעה כנגד פולין בעקבות פסיקות המנוגדות לחוק במערכת המשפט של המדינה. על אף שהמדינות החברות באיחוד כפופות לשלל הגבלות ותנאים מצד האיחוד האירופי, בפולין לא התרגשו וטענו כי לאיחוד אין סמכות להתערב בענייני הפסיקות הפנימיות של בית המשפט בפולין.
נקיטת צעדים משפטיים של האיחוד האירופי כנגד המדינות החברות בה הוא צעד אפשרי ולא מופרך, לאור חתימה של המדינות החברות כי הן מסכימות להיות תחת חסות האיחוד, על כל ההגבלות והתנאים המשתמעים מכך. יחד עם הגשת התביעה, באיחוד ישנו חשש מסוים מההשלכות מצד פולין - שייתכן כי תרצה לעזוב את החברות באיחוד, דבר שיערער את מעמדו.
מטעם האיחוד האירופי נמסר בתגובה כי: "מטרתה של נציבות האיחוד האירופי היא להבטיח שזכויות האזרחים בפולין נשמרות, ושהם יכולים ליהנות מהזכויות של אזרחי האיחוד האירופי באותו אופן כמו כל יתר אזרחי המדינות האחרות. ראשוניות חוקי האיחוד מבטיחה יישום של חוקיו בכל רחבי הגוש".
ממשלת הימין בפולין - הנחשבת כקיצונית לעיתים, תנסה ע"פ ההערכות לגייס את מירב הכספים מהאיחוד - לקראת ההתמודדות בבחירות הקרובות במדינה.
בנוסף, אמור האיחוד האירופי להעביר כ-35 מיליארד אירו לפולין כפיצוי הולם על מדיניות הקורונה, אך בשלב זה ולאור המצב בפולין, מעכב האיחוד את העברת הפיצויים למדינה.