(צילום: DONOT6_STUDIO/shutterstock)

בריאות

שימו לב למחקר הבא: מומחה מזהיר מצריכה גבוהה של תה ירוק

שוק התה הירוק הולך וצובר תאוצה בארץ ובעולם כמשקה בריא המשמש בין היתר להרזיה. אלא שמחקר חדש שנערך במרכז הרפואי קפלן, מזהיר מצריכה גבוהה של המשקה. אלו הפרטים

תומר כהן
הוספת תגובה
(צילום: DONOT6_STUDIO/shutterstock)
אא

בשנים האחרונות יותר ויותר אנשים מודעים ליתרונות בצריכת עשבי מרפא, ביניהם גם התה הירוק, שצריכתו נפוצה במשך שנים רבות. אנשים רבים מעדיפים לשתות תה ירוק על פני תה רגיל והוא הפך למשקה השני הנצרך ביותר בעולם בשל יתרונותיו הרבים, ביניהם: הגברת חילוף החומרים בגוף, מניעת מחלות לב, מחלות סרטן ודלקות.   

את התה הירוק מפיקים מצמח התה, המכונה גם קמיליה סינית, ורבים משתמשים בו לצורך הורדה במשקל ומעבר לאורח חיים בריא. שוק התה הירוק צובר תאוצה בישראל ובעולם, וההשערות הן כי בשנת 2027 יכניס שוק זה כ- 23.66 מיליארד דולר. 

יחד עם זאת, במהלך השנים נאספו עדויות לא מעודדות על הנזקים האפשריים בצריכה מוגברת של מוצרים המכילים תה ירוק. כך למשל, על פי מחקר שהתקיים במרכז הרפואי קפלן של קבוצת כללית והתפרסם בירחון הבינלאומי GastroHep , נמצא כי צריכה מוגברת של תה ירוק עלולה לפגוע בכבד ולגרום לדלקות ולאי ספיקה. את המחקר ערך פרופ' סטיבן מלניק, מומחה גסטרואנטרולוגיה וברפואה פנימית במרכז הרפואי קפלן. המחקר מצא כ- 100 תחלואה של דלקת בכבד, לאחר צריכה מוגברת של תה ירוק, בעקבות רעלנים בוטניים הנמצאים בצמח התה וגורמים לתגובה מטבולית המתבטאת בדלקת. מקרים שבהם נוצרה אי ספיקת כבד, נפוצים בעיקר בקרב נשים. 

פרופ' מלניק שערך את המחקר סיפר: "חשוב לציין שדלקת בכבד ואי ספיקת כבד כתוצאה מצריכת תה ירוק היא נדירה. בנוסף, היא גם קשה מאוד לאבחון, כי קשה לאבחן קשר ישיר בין הצריכה לבין הפגיעה בכבד. יחד עם זאת, הצטברו עדויות ממקרים שונים ברחבי העולם על אנשים שחלו בדלקת בכבד לאחר צריכה מוגברת של תה ירוק". 

עוד הוא הוסיף: "רק לאחרונה נתקלנו במקרה של מטופל בן 23 אשר נהג לשתות 2-3 כוסות תה ירוק בכל יום, ותוך חודש הדרדר למצב שבו נדרש לעבור השתלת כבד. זוהי רק דוגמא נוספת לכך שאנשים שצורכים את המוצרים הללו צריכים להיות ערים לאפשרות של סיבוכים ולהתייעץ עם הרופא המשפחה אם יופיעו סימפטומים חשודים". 

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי