(צילום: Subbotina Anna/shutterstock)

גדולי ישראל

כ"ז באדר: יום ההילולה של המקובל הרב חיים סינוואני זצ"ל

היה ידוע כפועל ישועות בכל עניין: על חייו ופועלו של המקובל הצדיק רבי חיים סינוואני זצוק"ל, שנפטר בכ"ז באדר - יום הילולתו
תומר כהן
הוספת תגובה
(צילום: Subbotina Anna/shutterstock)
אא

כ"ז באדר הוא יום ההילולה של המקובל הקדוש הרב חיים סינוואני זצוק"ל. רבי חיים נולד בתימן בשנת תרנ"ח והוריד אור גדול לעולם. המקובל הצדיק נשם תורה כבר מיום היוולדו, אז נהגה אימו להושיב אותו בתוך עריסתו בסמוך לקיר שמעברו השני היה בית מדרש. כבר מינקות, וגם לימים כשגדל, שאב הרב תורה ועסק בלימוד בה ללא לאות, עד כי הפך לגאון של ממש והתמנה לתפקיד אב בית הדין של העיר סנואן בגיל 21 בלבד. המקובל סינוואני היה ידוע במיוחד כפועל ישועות בכל עניין. 

המקובל סינוואני נהג לנדוד בין עיירות ולחזק את הקהילות היהודיות והתרגש בעיקר מתינוקות של בית רבן. באחת הפעמים הבחין הרב באיש זקן שלצידו צעד נער, כאשר ביד אחת החזיק מקל באמצעותו הנהיג בהמה, וביד השנייה אחז בספר תורה ולמד. המקובל הרב סינוואני התרגש מהמראה וההתמדה בתורה של הנער, ושאל את הקשיש מיהו אותו הנער.  

הזקן השיב לרב כי: "נער זה מרדכי שמו, והוא בנו של מארי יהודה ז"ל שנפטר לפני כשנה. יתום הנער ואני לקחתיו אל ביתי לגדלו על ברכי התורה והיראה". 

לאחר ששאל הרב סינוואני אט הנער מספר שאלות, הבחין כי מלא בתורה ושקדנות רוחנית הוא, וביקש מהזקן רשות להתלוות אל הנער ולדבר עימו תורה. מיד נקשרו נפושתיהם ולימים הנער השקדן בתורה הפך ללא אחר מאשר הצדיק המקובל רבי מרדכי שרעבי זצוק"ל. 

באחת הפעמים נתקף הרב בכאבי בטן חזקים במיוחד ולאחר מספר בדיקות שביצע, התברר כי בגופו של הרב שוכן חיידק אלים ומסוכן המצוי בד"כ בצפון אפריקה. הרופאים עדכנו את הרב משפחתו כי עליו לעבור ניתוח מיוחד להסרת החיידק, אך הרב סירב לכך בתוקף ולא הסכים לחתום על מסמך המאשר את הניתוח. באורח נס, לאחר שעבר הרב בדיקה נוספת, התברר כי גופו נקי ואין בו שום חיידק. עקב כך הרופאים נוכחו לדעת בגדלותו העצומה של הרב.  

שנתיים לאחר מכן, בכ"ז באדר שנת תשל"ט, הלך הקובל הצדיק הרב סינוואני לעולמו, ועל ציונו בבית העלמין ביהוד, נכתב: "סנגורם של ישראל".

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי