בריאות
תזונה לקויה עשויה להיות אחד מהגרומים למחלות, למשל כאשר לא מקפידים על כל המזון העתיר בוויטמינים ומינרלים החיוניים לגוף ועקב כך נותר מחסור מהם. ברזל למשל, הוא אחד מהחסכים התזונתיים הנפוצים ביותר ברחבי העולם, כאשר מעל 25% מאוכלוסיית העולם סובלים ממחסור בו. בישראל מעריכים כי 15% מהתינוקות סובלים ממחסור בברזל, בעוד באוכלוסיות מסוימות האחוזים אף גבוהים יותר ומגיעים לעד 50% תינוקות הסובלים ממחסור ברזל - כך על פי נתוני משרד הבריאות.
ברזל נחשב למינרל חיוני האחראי על תהליכים מהותיים בגוף, ביניהם: התפתחות המוח, יכולות מוטוריות וקוגנטיביות, ותפקודם של תאי דם אדומים המספקים חמצן לתאי הגוף.
המחסור בברזל מוכר בעיקר בקרב תינוקות רכים, שגופם גדל בקצב מהיר, מה שלא תמיד מסונכרן עם צריכת הברזל ויוצר מחסור. מאגרי הברזל עימם נולדו, מתחילים לאזול בגיל ארבעה חודשים ולכן חשוב להשלים את הכמות ההכרחית באמצעות מתן טיפות ברזל עד גיל שנה וחצי.
לא רק תינוקות: גם בגילאי הילדות והבגרות ניתן לסבול ממחסור בברזל - דבר שלעיתים מוביל לאנמיה. תסמיני אנמיה ומחסור בברזל: תחושת ישנוניות ועייפות, עצבנות, ירידה בתאבון, חולשה, חיוורון, ירידה בתפקוד מערכת החיסון, כאבי ראש וירידה בזיכרון.
השוק רווי בתרופות ללא מרשם היעילות ובטוחות במיוחד כנגד מחסור בברזל ואנמיה ומומלץ להתייעץ בנושא עם רופא משפחה. בהצלחה ורק בריאות.
*הבהרה: אין באמור לעיל לשמש תחליף לבדיקה או ייעוץ רפואי.