(צילום: Lestertair/shutterstock)

חדשות

דו"ח 'מדד התפוצות': האם ישראלים חשים שותפות עם יהודי העולם?

שר תפוצות והמאבק באנטישמיות, עמיחי שיקלי, הציג השבוע לנשיא המדינה יצחק הרצוג, דו"ח מיוחד המפרט את תחושותיהם של יהודים בישראל ליהודי התפוצות. אלו הנתונים

תומר כהן
הוספת תגובה
(צילום: Lestertair/shutterstock)
אא

שר התפוצות והמאבק באנטישמיות, עמיחי שיקלי, הציג השבוע (שני) בפני נשיא המדינה יצחק הרצוג, את 'מדד התפוצות' - המשקף את תחושות החברה הישראלית בכל הקשור לערבות הדדית, זהות יהודית וגורל משותף עם יהודי התפוצות ברחבי העולם. על פי הנתונים, רוב יהודי התפוצות נולדו במדינות אחרות, מעולם לא גרו בישראל ואף אינם דוברי עברית. ממצאי הסקר מצביעים על כך של מרות הנתון הזה, יהודי ישראל ויהודי העולם קשורים זה בזה מאז ולתמיד, ולנצח יחושו הזדהות עם גורל והיסטוריה משותפים.   

על פי הסקר, כ- 70% מהישראלים מאשרים כי חשים תחושת גורל משותף עם יהודי התפוצות, 60% מהישראלים חשים תחושת אחווה עם אחיהם היהודים ברחבי העולם, 81% מהישראלים מודאגים מהאנטישמיות המופנית נגד יהודי התפוצות (כאשר 61% מהם חושבים שלמדינת ישראל ישנה אחריות לפעול לביטחון יהודי התפוצות). בנוסף, 54% מהישראלים סבורים כי החברה הישראלית צריכה לקחת בחשבון את דעתם ותחושותיהם של יהודי התפוצות בכל הקשור לנושאים ביטחוניים המשפיעים על מצבם בחו"ל. 57% מהישראלים חושבים שמדינת ישראל צריכה לסייע בידי יהודי התפוצות הסובלים ממצב כלכלי רעוע ומאסונות טבע.  

לאחר הצגת הדו"ח, אמר הנשיא הרצוג בתגובה: "כיום, כאשר כמעט ממחצית יהודי העולם הם אזרחיות ואזרחים ישראלים, ומיליוני יהודים מהתפוצות מבקרים בישראל ונושאים אליה את עיניהם, נראה שהחזון אכן התממש. ספק אם יש עוד נושאים, החשובים כל-כך לעתידנו כמדינה יהודית, ולקיומנו כחברה רב-גונית, כמו הקשר עם יהדות התפוצות. הגברת המודעות בחברה הישראלית לחשיבותה של הזיקה הזאת, ולהעמקת הדיאלוג". 

"העמדת הדיאלוג שבינינו לבין העם היהודי בתפוצות, היא משימה חשובה מאין כמוה, אשר צריכה להיות על שולחן העבודה שלנו כעניין שבשגרה" אמר והוסיף כי "יש לנו סיפור משותף, סיפור יהודי משותף, והסיפור הזה נוגע לא רק לעברנו ולשורשינו. הוא נוכח מאוד בהווה שלנו, ובעיקר משפיע על העתיד שלנו. אני מבקש להודות לשר התפוצות והמלחמה באנטישמיות עמיחי שקלי, למשרדו, ולכל העוסקות והעוסקים במלאכה". 

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי