חדשות
דו"ח דו-שנתי של ארגון ה-OECD, חושף תמונה עגומה באשר למצבה הכלכלי של מדינת ישראל. הדו"ח ניתח לעומק את כלכלת ישראל על כל רבדיה וכלל המלצות מדיניות במגוון נושאים כלכליים. על פי ממצאי הדו"ח המיוחד, ישראל ממוקמת במקום השלישי מלמטה ברשימת המדינות המפותחות הסובלות מעוני. בנוסף, תוצר משעת עבודה אחת בישראל, נמוך בכ- 20% משאר המדינות המוצגות בארגון.
משרד האוצר התייחס והרחיב דווקא את החלקים המעודדים והחיוביים בדו"ח, בין היתר: צמיחה מהירה ויעילה של המשק ממשבר הקורונה, חוסן מדיני כלכלי בזמן המלחמה באוקראינה, על שלל השלכותיה - שכלל גם את ענף ההייטק, ורכישת עצמאות אנרגטית בכל הקשור למשאבי גז טבעי.
עוד מפורטים בדו"ח אתגרים ותוכניות ארוכות טווח בישראל, תוך התייחסות למגמות הדמוגרפיות המתארות את השינוי בהרכב האוכלוסיה ובתוחלת החיים. לדבריהם של כלכלני ארגון ה- OECD, ישראל תצטרך להתייעל במספר היבטים כלכליים על מנת להצמיח את הכלכלה, בין היתר בפעילות שילוב אוכלוסיה בשוק העבודה, העלאת גיל הפרישה לפנסיה וצמצום הוצאות הממשלה.
תגובת שר האוצר בצלאל סמוטריץ' על הדו"ח: "אני מודה לארגון ה-OECD על הדו"ח המקיף והמעמיק על כלכלת ישראל. הדו"ח מצביע על עוצמתה של הכלכלה הישראלית לצד הצורך להתמודד עם אתגרים מבניים משמעותיים העומדים בפני הכלכלה בטווח הבינוני והארוך. המלצות משמעותיות מהדו"ח כבר מיושמות במסגרת התכנית הכלכלית והתקציב לשנים 2023-2024. אני מודה לעובדי משרד האוצר ולמשלחת הישראלית בפריז, ובפרט לכלכלנית הראשית, הממונה על התקציבים, והציר הכלכלי של משרד האוצר בארגון ה-OECD, על שיתוף הפעולה הפורה עם הארגון, ומאמין כי הדו"ח ימשיך לשמש כלי עבודה חשוב בגיבוש מדיניות כלכלית במשרד האוצר".