שבועות
זו בדיוק העוגה שתסדר אתכם בחג השבועות הקרוב. שילוב משגע של גבינה ושוקולד שאף אחד לא יוכל לסרב לו, בעוגת גבינת אוריאו מדהימה של השף הצעיר והמוכשר אריאל זיידן:
מצרכים למתכון:
תבנית בגודל 20 על 25סמ
מצרכים לתחתית:
2 חבילות עוגיות אוראו
חלב לטבילת האוראו
10 יח׳ פתיבר
מצרכים לקרם:
500 מל שמנת להקצפה
אחד וחצי שקיות פודינג וניל (120 גרם)
3/4 כוס חלב
3 כפות אבקת סוכר
2 גביעי גבינה לבנה
מצרכים לציפוי:
200 גרם שוקולד חלב
120 מל שמנת להקצפה
ולקישוט עוגיות אוראו
אופן ההכנה:
נטבול את עוגיות האוראו בקערת החלב אחד אחרי השני ונניח בעדינות כבסיס לעוגה בתבנית.
הכנת הקרם:
במיקסר נשים את השמנת, פודינג, החלב ואבקת הסוכר ונקציף אותם עד לקבלת קרם יציב, נוסיף את הגבינה הלבנה ונערבב בקיפולים עד לקבלת קרם אחיד.
את הקרם נחצה לשתי קערות: קערה אחת ניצוק מעל בסיס העוגה מעל הקרם נניח שכבת פתי בר שטבלנו בקערת החלב זה אחר זה ולצד זה.
ניצוק שוב את הקערה השנייה של הקרם להכנת הציפוי נמיס 200 גרם שוקולד חלב ונמזג יחד עם 120 מל שמנת מתוקה עד לקבלת שוקולד אחיד ומבריק נחכה להתקררות וניצוק מעל שכבת הקרם.
נכניס למקרר לשעה וחצי לקבלת ציפוי יציב, נוציא ונניח מעל עוגיות אוראו במרווחים כמספר המנות.
חג שבועות שמח, מאריאל זיידן.