חדשות
הטכנולוגיה המתקדמת הביאה עימה התפתחויות והשלכות גם בצדדים פחות חיוביים. הונאת הבנקים עלתה שלב, ובאמצעות מגוון שיטות הונאה (פישינג),נגנבים כמאות אלפי שקלים מאנשים.
אחת מהשיטות היא לשלוח הודעות מזויפות, שבאמצעותן מתחזים הנוכלים וגונבים מספרי כרטיסי אשראי ופרטי חשבון בנק מאנשים תמימים שרק פתחו את הקישור המצורף להודעה.
בשיטות אחרות מתקשרים הנוכלים אל אנשים ומתחזים לנציגי שירות מטעם מוסדות מדיניים, תוך שהם מבקשים פרטי חשבון ופרטי אשראי. מסירת פרטים אישיים אודות החשבון היא בהחלט מסוכנת וחושפת אתכם לגניבת מידע ושימוש בו לרעה.
לכן, מכל מקום, כדאי להקפיד ולא לפתוח לעולם קישורים שלא מכירים, ובכל הודעה המגיעה כביכול מה"בנק", להיכנס לאתר הרשמי דרך הדפדפן ולא דרך קישור, ולבדוק את אמיתות הדברים. אם קיבלתם הודעה או שיחה מוזרה מטעם הבנק, המעלה את החשד, כדאי להחליף מיד סיסמה לאתר חשבון הבנק, ליזום שיחה עם שירות הלקוחות של הבנק שאליו אתם שייכים, ולספר על השיחה או ההודעה שקיבלתם על מנת לבדוק אמיתות.
על מנת להימנע מניסיונות פישינג בידי גורמים עוינים המבקשים לגנוב א זהותכם ולדלות מידע חסוי, כדאי להקפיד על הדברים הבאים:
*אל תשלחו לעולם בדואר אלקטרוני פרטים אישיים (שם משתמש, סיסמה, מספר חשבון, מספר כרטיס אשראי וכדומה) לאף אדם, גם אם הוא מתחזה לעובד בנק.
*היכנסו לאתר הבנק שלכם רק דרך הדפדפן ולא דרך קישורים למיניהם.
*לעולם אין למסור פרטי חשבון בנק, כרטיסי אשראי או מספר זהות לגורמים זרים ולא מזוהים, ובמיוחד דרך שיחת טלפון.
*הקפידו לשמור בביתכם או לקרוע ולזרוק קבלות תשלום באשראי, המכילות ברובן מספר כרטיס האשראי אישי
*אל תמסרו לעולם סיסמה לשירותי האינטרנט של הבנק לאדם זר שיכול לגנוב מידע אישי, והקפידו להחביא כראוי את הסיסמאות השונות לשירותי הבנק והאשראי, במקום הידוע רק לכם.
*הקפידו להכנס מפעם לפעם אל חשבון הבנק שלכם באמצעות האתר או פקיד בנק, ובדקו את פרטי החשבון על מנת לזהות חריגות, אם קיימות.
*החליפו את הסיסמה האישית לבנק לעיתים תכופות
*אם נגנבו לכם פרטים אישיים הקשורים לחשבון הבנק או לכרטיס אשראי ופנקסי שיקים, דווחו על כך במיידי לבנק שלכם.
החליטו להתגרש אחרי שנים של נישואין: "לכי לבנק ותבזבזי את הכסף"