חדשות
האם מסוכן לישון בממ"ד?
תשובה: לאור המציאות הביטחונית המורכבת בישראל, כיום נבנה בכל בית ממ"ד - מרחב מוגן דירתי, שאמור להגן עלינו בעת נפילת טילים. כצעד של הפקת לקחים, לאחר מלחמת המפרץ בשנת 1991, התקבלה החלטה מדינית לחייב כל דירת מגורים בישראל בבניית מרחב מוגן, לאר שתושבים רבים בזמן המלחמה לא הספיקו להגיע למקלט הקרוב לביתם תוך זמן קצר.
ישנם מספר סוגי ממ"דים שונים:
ממ"ד – מרחב מוגן דירתי, ה משמש כחדר נוסף בבית המשפחה.
ממ"ק – מרחב מוגן קומתי, המשמש כאמצעי הגנה בעיקר באזורי מבנים תעשיתיים ומשרדים. הוא ממוקם בכל קומה ומשמש את העובדים באותה הקומה.
ממ"מ – מרחב מוגן מוסדי, הנמצא במבנים ציבוריים.
הממ"ד עשוי בטון מלא בלבד ועבה במיוחד, ובשל כך ישנו חשש לישון בחדר הממד. הסיבה לכך, היא מכיוון שהבטון משחרר גז רעיל הנקרא "גז ראדון", שאינו יכול לצאת החוצה עקב העובדה שהממ"ד אטום. ישנה סכנה מסוימת בשינה בממ"ד, אך יחד עם זאת הממ"ד בנוי באופן שיש דרכים לאוורר אותו, באמצעות מזגן או מערכת איוורור הבנויה בו - ובאמצעות אלו לגרום לפליטת הגז הרעיל החוצה.
משכך, אין חשש וצורך להמנע משינה בממ"ד. בממ"ד או מקלט אטום לחלוטין וללא מערכת איוורור מובנית, כדאי להימנע מלישון. אם אתם מתכוונים לישון בממ"ד ביומיום ולא רק בעתות מלחמה, תוכלו גם לפתוח את דלת וחלון הממ"ד ובכך לעזור לגז להשתחרר החוצה.
רבים תוהים אם ניתן להפוך את הממ"ד לחדר ילדים. אם יש אפשרות אחרת כדאי להמנע מלעשות זאת על מנת שלא תיגרם פגיעה לילדים מהדלת הכבדה. בנוסף, ילדים קטנים ותינוקות רכים חשופים פי כמה לפליטת קרינות וגזים רעילים, ולכן כדאי לבחור בחדר אחר עבורם, או לפחות להקפיד על איוורור טוב ושאיבת אבק מידי כמה ימים, על מנת להעלים את האיזוטופים הקטנים הנוצרים מהגז, מתערבבים עם האבק ומצטברים על רהיטים חפתים ורצפת החדר. בהצלחה.
האם מסוכן לישון בממ"ד? | מדהים: איך להירדם מהר בלילה ובקלות?