כמה שיבולת שועל מותר לאכול?
כמה שיבולת שועל מותר לאכול? (צילום: Fascinadora/shutterstock)

בריאות

כמה שיבולת שועל מותר לאכול?

שיבולת שועל נחשבת לפחמימה ממשפחת הדגנים המלאים. היא בריאה ומזינה במיוחד ותרמת לתחושת השובע ולהרזיה. אילו ערכים תמצאו בה וכמה שיבולת שועל מותר לאכול ביום? אלו התשובות
תומר כהן
הוספת תגובה
כמה שיבולת שועל מותר לאכול?
כמה שיבולת שועל מותר לאכול? (צילום: Fascinadora/shutterstock)
אא

שיבולת היא פחמימה 

שיבולת שועל עשויה מדגן מלא והיא נחשבת לפחמימה בעתירה בחלבון. שיבולת השועל נחשבת למאכל בריא ומזין המסייע בריפוי מחלות מעיים, מחלות עור, מחלות לב, מחלות עיכול, השמנה ועוד, ומשפר את תפקוד מערכת העצבים. שיבולת השועל עתירה בוויטמינים, מינרליים ונוגדי חמצון הכרחיים לתפקוד יעיל וטוב של הגוף, כגון: חומצה פולית, ברזל, מגנזיום, אבץ, אשלגן וויטימין B6. שיבולת השועל מכילה סיבים תזונתיים ולכן היא מומלצת במיוחד לשמירה על תחושת שובע ובעקבות כך מסייעת בהרזיה ובשמירה על הגזרה.

לצרוך אותה דווקא בבוקר

כמו כן, שיבולת השועל תספק לגוף כמות מעולה של אנרגיה מבלי לפגום ברמות הסוכר בדם (בזכות הערך הגליקמי הנמוך שבה), ולכן כדאי ומומלץ לצרוך אותה בבוקר. 

שיבולת שועל מתאימה גם לרגישים לגלוטן

מכיוון שלרוב אין בה גלוטן, אם כי יש פעמים שסביבת הגידול הינה בשדות שעורה וחיטה, דבר אשר משפיע על הרכב השיבולת, ולכן מומלץ לאנשים האלרגיים לגלוטן לשים לב ולצרוך אותה בזהירות. את שיבולת השועל ניתן לשלב במאכלים רבים ואף לאכול אותה כדייסה בפני עצמה. היא מתאימה ארוחת בוקר או ערב מזינה ומשביעה במיוחד. הכמות המומלצת לצריכת שיבולת שועל ביום הינה בין 80-100 גרם ביום. בהצלחה ורק בריאות.  

*הבהרה: אין באמור לעיל לשמש תחליף למידע או ייעוץ רפואי  

כמה שיבולת שועל מותר לאכול? (צילום: olhovyi_photographer/shutterstock)

כמה שיבולת שועל מותר לאכול? | "כל אדם אוהב לאכול": מה אסור ומה מותר לאכול לפי הרמב"ם?

 

להמשך קריאה
כמה שיבולת שועל מותר לאכול? (צילום: Fascinadora/shutterstock)
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי