בריאות
שיבולת שועל עשויה מדגן מלא והיא נחשבת לפחמימה בעתירה בחלבון. שיבולת השועל נחשבת למאכל בריא ומזין המסייע בריפוי מחלות מעיים, מחלות עור, מחלות לב, מחלות עיכול, השמנה ועוד, ומשפר את תפקוד מערכת העצבים. שיבולת השועל עתירה בוויטמינים, מינרליים ונוגדי חמצון הכרחיים לתפקוד יעיל וטוב של הגוף, כגון: חומצה פולית, ברזל, מגנזיום, אבץ, אשלגן וויטימין B6. שיבולת השועל מכילה סיבים תזונתיים ולכן היא מומלצת במיוחד לשמירה על תחושת שובע ובעקבות כך מסייעת בהרזיה ובשמירה על הגזרה.
כמו כן, שיבולת השועל תספק לגוף כמות מעולה של אנרגיה מבלי לפגום ברמות הסוכר בדם (בזכות הערך הגליקמי הנמוך שבה), ולכן כדאי ומומלץ לצרוך אותה בבוקר.
מכיוון שלרוב אין בה גלוטן, אם כי יש פעמים שסביבת הגידול הינה בשדות שעורה וחיטה, דבר אשר משפיע על הרכב השיבולת, ולכן מומלץ לאנשים האלרגיים לגלוטן לשים לב ולצרוך אותה בזהירות. את שיבולת השועל ניתן לשלב במאכלים רבים ואף לאכול אותה כדייסה בפני עצמה. היא מתאימה ארוחת בוקר או ערב מזינה ומשביעה במיוחד. הכמות המומלצת לצריכת שיבולת שועל ביום הינה בין 80-100 גרם ביום. בהצלחה ורק בריאות.
*הבהרה: אין באמור לעיל לשמש תחליף למידע או ייעוץ רפואי
כמה שיבולת שועל מותר לאכול? | "כל אדם אוהב לאכול": מה אסור ומה מותר לאכול לפי הרמב"ם?