חדשות
חברת הסטארט-אפ "לופט גשפט" ששמה לה למטרה להציל ילדים שנופלים קורבן לשיימינג ולתכנים רעילים ברשת, צברה חובות והתחייבויות בסך של כ-14 מיליון שקל.
על פי הדיווח בכלכליסט, החברה פנתה לבית המשפט המחוזי בתל אביב בבקשה להוציא לה צו לפתיחת הליכים, במסגרתו יינתן צו לפירוקה. מהבקשה עולה כי מייסדיה של חברת האם Antitoxin, שהוקמה במקביל ללופט גשפט, הם אנשי העסקים רון פורת ויזם ההייטק זוהר לבקוביץ', שהשמיע התנגדות נחרצת לרפורמה המשפטית.
חברת לופט גשפט מציינת, באמצעות עורכי הדין אמיר פרנקל ויהונתן אשכנזי ממשרד שבלת ושות', כי הבקשה מוגשת "לאחר שניסיונותיה של המבקשת לאתר משקיע ו/או לגבש הסכמות עם נושיה המהותיים בנוגע לאופן פירעון חובותיה כשלו, באורח שהוביל לכך שבמהלך חודש אפריל 2023, הופסקה פעילותה העסקית, משרדיה נסגרו ועובדיה פוטרו.
עם פרוץ המחאות של "אנשי ההייטק" נגד הרפורמה המשפטית, לבקוביץ' היה מאלו שתמכו במחאה ומתח ביקורת חריפה על ראש הממשלה בנימין נתניהו. "הייתי המון שנים בקליפורניה שם המנכ"לים אומרים את דעותיהם, וזה גם לא דעות פוליטיות, זה לא שמאל וימין, זו דאגה אמיתית למה שקורה במדינה, דאגה גם כאזרחים וגם כהייטקיסטים שמרגישים שהענף שלנו הולך לחטוף מאוד חזק וזה ישפיע על כל המדינה".
בשיחת זום עם הייטקיסטים, הוסיף לבקוביץ' והסביר: "נתניהו מדבר הרבה על זה שהוא למד ב-MIT אבל אם היתי המרצה שלו שם הוא היה עף אצלי מהכיתה. ככה לא מנהלים, ובניהול אני מבין".
"זה לא שהכל יטבע ביום אחד. זה ילך ויחמיר. נתרחק מהעולם לאט לאט עד שלא תהיה דרך חזרה. טיסה לטורקיה תעלה עשרים אלף שקל בשער הדולר החדש. כולנו נפסיד אם הדבר הזה יעבור בסוף". אמר.
בטור שפרסם ב-N12 כתב לבקוביץ' כחלק ממחאת ההייטק שהיה בין מוביליה: "כלכלן כלשהו אמר פעם שלנהל כלכלה לפי תוצאות זה כמו לנהוג ברכב לפי המראה האחורית. אתה רואה את המשבר רק אחרי שעבר ואת התאונות שבדרך רק בדיעבד. הוא צדק. ממליץ לכולנו בחום לא להסתכל במראה עוד 7 שנים, אולי תשע, כשנבין את התוצאות – יזמים שלא יזמו, סטארט-אפים שלא קמו והשקעות שנעלמו. ממליץ לקחת את הנושא הזה בחשבון כבר היום, ככה נראית בלימת חירום של ההייטק. בלי השקעות, יזמים וחברות חדשות יהיה פה קשה. יהיה פה רע על-מלא. מקווה לטוב".
מזוהר לבקוביץ נמסר: "חברת L1ght (אנטיטוקסין) הוקמה במטרה להציל ילדים מהמתרחש ברשתות חברתיות, שיימינג, בולינג ועוד. אני פרשתי מתפקידי בחברה כבר לפני כשלוש שנים. החברה היתה בתהליך מתקדם של מכירתה. לצערנו תהליך זה נעצר ברגע האחרון בגלל המשבר העולמי בשוק ההייטק. לאור כך הוחלט לסגור את חברת הפיתוח הישראלית. חברת האם, L1ght (אנטיטוקסין) עמלה על מכירת הטכנולוגיה וה-IP. אני גאה בחברה שהקמנו ובטכנולוגיה שהצילה ותמשיך להציל ילדים ברחבי העולם".