חדשות
שגרירות סעודיה בוושינגטון חזרה והדגישה כי הממלכה לא תנרמל את הקשרים עם ישראל עד שתקום מדינה פלסטינית, על רקע מאמצי ארה"ב לתווך הסכם שלום בין ירושלים לריאד.
"העמדה של ערב הסעודית לגבי הסכסוך הישראלי-פלסטיני הייתה ברורה ועקבית במשך שנים רבות", אמר הדובר פאהד נאזר.
נאזר ציין את יוזמת השלום הערבית של סעודיה שהוצגה לראשונה ב-2002, המבטיחה לישראל קשרים דיפלומטיים מלאים עם 57 מדינות ערביות ומוסלמיות לאחר שיושג הסכם עם הפלסטינים. ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר בעבר כי להצעה יש "אלמנטים חיוביים", אך נמנע מלתמוך בה.
"ההצעה הזו באמת עדיין נשארת על השולחן", הוסיף. נאזר לא התייחס יותר לישראל, שעסק בעיקר ביחסי ארה"ב-סעודיה וההתקרבות האחרונה בתיווך סיני בין ארצו לאיראן.
"כשזה נוגע לאיראן ספציפית, אמרנו כל הזמן שאיראן היא ללא ספק שכנתנו, יש להם פוטנציאל גדול. יש להם אוכלוסייה צעירה בעיקרה. יש להם היסטוריה ותרבות נהדרת", אמר, תוך שהוא מציין בעיות כמו תוכנית הגרעין של טהראן.
דבריו של הדובר הגיעו מספר ימים לאחר ששר החוץ הסעודי פייסל בן פרחאן הדגיש באופן דומה כי הנורמליזציה תלויה בפתרון שתי המדינות. "קשרים דיפלומטיים בין ישראל וסעודיה יביאו יתרונות משמעותיים לאזור", אמר בן פרחאן, אך "הם יהיו מוגבלים ללא מדינה פלסטינית".
"אני חושב שעלינו להמשיך להתמקד במציאת נתיב לפתרון שתי מדינות, במציאת נתיב להענקת כבוד וצדק לפלסטינים. אני חושב שלארצות הברית יש דעה דומה שחשוב להמשיך במאמצים האלה", אמר בשבוע שעבר לאחר שנפגש עם מזכיר המדינה האמריקני אנטוני בלינקן בריאד.