מאחסנים את החלב בדלת המקרר? המומחים מזהירים מההשלכות
(צילום: New Africa/shutterstock)

בריאות

מאחסנים את החלב בדלת המקרר? המומחים מזהירים מההשלכות

רובנו מאחסנים את החלב בדלת מטעמי נוחות, במטרה לשלוף אותו בכל רגע מבלי להסתבך. אלא שהמומחים מתריעים מכך וטוענים כי אחסון חלב בדלת המקרר עלול לפגוע בבריאות ובטריות המוצר
תומר כהן
הוספת תגובה
מאחסנים את החלב בדלת המקרר? המומחים מזהירים מההשלכות
(צילום: New Africa/shutterstock)
אא

כולנו נוטים באופן טבעי לאחסן את החלב שלנו בדלת המקרר מטעמי נוחות, מה שמאפשר לנו לשלוף אותו במהירות בכל זמן נתון, ומבלי להתחיל לפשפש במקרר. אלא שמומחים מזהירים מהדבר וטוענים כי אחסון חלב בדלת המקרר עלול להזיק לבריאות, בשל הרגישות שלו לטמפרטורות חמות.  

דלת המקרר נפתחת לעיתים תכופות ולכן, מה שנניח בדלת חשוף יותר לשינויים תכופים בטמפרטורה וחשיפה לחיידקים המזיקים לבריאות, ועלול לפגוע בקירור המוצר ולגרום לו להתקלקל - במיוחד כאשר מדובר בחלב.  

המומחים טוענים כי על מנת לשמור על עמידות וטריות החלב לאורך זמן, מומלץ לאחסן אותו במדפים הפנימיים של המקרר, בהם הטמפרטורה נמוכה מספיק, ולא בדלת. הדבר תקף גם לחלב שקדים ולחלב סויה. באופן הזה תבטיחו את טריות החלב ותוכלו ליהנות ממנו לאורך זמן.

מתי ניתן לחרוג מכך ולאחסן את החלב בדלת המקרר? רק במידה שרמת הטמפרטורה במקרר נכונה ועומדת על 0-5 מעלות צלזיוס. כמו כן, חלב שאינו חלבי ניתן לאחסן בדלת עד לפתיחה הראשונה ולאחר מכן מומלץ להחזירו שוב למדפי המקרר. בהצלחה.   

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי