חדשות
המחאה נגד אישור עילת הסבירות עלתה שלב משמעותי בהחלט, כאשר לוחמי הסיירות המובחרות שיגרו מכתב שבו איימו כי יסרבו להתייצב לשירות המילואים, במידה שהחקיקה תעבור בקריאה שניה ושלישית.
מנגד, ביום שישי פורסם מכתב שנשלח מטעם לוחמי היחידה למפקד סיירת מטכ"ל, שבמסגרתו ציינו הלוחמים כי הם יתייצבו לשירות "גם אם צריך להכפיל את ימי המילואים״.
המכתב הנגדי, המהווה דוגמא ומופת, מציף תהיות וסימני שאלה רבים באשר להתנהלותן של שאר היחידות המובחרות, כדוגמת יחידת 8200, יחידת המודיעין 504, השייטת וחיל האוויר. השאלה הבסיסית העומדת לסדר היום היא, מדוע לא נשמעים קולותיהם של שאר לוחמי היחידות המובחרות דווקא בזמנים קשים אלו?
על פי דיווחי התקשורת, בחיל האוויר ישנם מאות טייסים במילואים, כאשר מתוכם רק עשרה מתנגדים לשירות המילואים ומאיימים כי יסרבו להתייצב. כיצד ייתכן שלא נשמע ציוץ מפי אותם הלוחמים, שנותנים ליחידה שלהם את אות ההסכמה שבשתיקה וצופים פה גוועת אל מול עיניהם?
בצה"ל עד כה לא דווח על סרבנים בפועל, וכבר הוכנה תוכנית שתמנע את גל הסרבנות השני. על פי התוכנית, המפקדים במילואים יקיימו עם פקודיהם הערכת מצב ויסווגו את המשרתים במערך המילואים על פי 3 קטגוריות: משרתים שעלולים להודיע כי לא יתייצבו, משרתים המתלבטים אם להתייצב, ומשרתים שמתנגדים לסרב להתייצב.
על פי שכלול הנתונים המפקדים יערכו את תוכנית האימונים והתעסוקה המבצעית, כך שגם אם יהיו חלק שלא יתייצבו, תפקוד היחידה לא ייפגם והאימונים יוכלו להתבצע כמתוכנן.
בצה"ל מתכננים להילחם בסרבנות באמצעות שלוש דרגות ענישה: משרת מילואים שיביע אי נוחות עקב המצב, יוזמן לשיחה אישית עם מפקדו. משרת מילואים שיסרב להתייצב לשירותו, יינזף. משרת מילואים שיודיע למפקדיו כי אין בכוונתו לסרב להתייצב, אך ברגע האמת יצטרף לסרבנים ולא יגיע לשרת, יועמד לדין משמעתי ואולי אף יודח לאלתר.