נשים
אמנם היום יש כבר עגבניות קלופות מוכנות ברשתות המזון, אבל אם תשאלו את הסבתות הן יגידו לכן שזה לא אותו דבר כמו שמכינים בבית, ובכלל - מי שהמציא את ההמצאה שמקלה על כל כך הרבה עקרות בית עסוקות, לא באמת שאל אותן איך לעשות את זה.
כי אם הוא היה שואל, הן ודאי היו אומרות לו שלא צריך להמציא המצאה כזו, שחבל על הכסף ו'אין כמו טעם של בית'.
בינינו, הן צודקות.
אם בעבר היו הסבתות עובדות קשה על העגבניות למטבוחה, הרי שהטיפ שלפניכם חוסך את כל העבודה הקשה מחד, אך מאידך שומר על הטעם האותנטי של העגבנייה הטרייה שלא חיכתה ימים על המדף בסופר, עד שמאן דהוא יוסיף אותה לעגלתו.
פעם היו הסבתות לוקחות קערה גדולה ו'מטביעות' בתוך מים רותחים את כל העגבניות. אבל אז היה צריך לחכות עד שהמים יתקררו לחלוטין, כדי שאפשר יהיה לקלף את הקליפה, וגם זה לא תמיד היה מספיק ולעתים הן נדרשו לחזור על הפעולה.
הטיפ שלפנינו 'מתחקה' אחר הפעולה הזו, אבל בדרך הרבה יותר פשוטה - מיקרוגל. כל מה שתצטרכו לעשות הוא לקחת קערה שמתאימה למיקרוגל, לשים בה את מספר העגבניות שאתם רוצים למטבוחה (זאת לאחר שעשיתם חתכים מסביב לגבעול כדי שהאדים יצאו דרכם) והכנסתם למיקרוגל לדקה וחצי על חום גבוה.
בשיטה זו הקליפות יתקלפו 'מאליהן', וכל שיהיה נותר הוא להעביר את העגבניות הקלופות לקערה עם מים וקרח (לא חובה אך מומלץ) ולאחר מכן להתחיל לבשל אותן.