בריאות
סובלים מבעיות בקיבה ובמעיים? מחקר חדש סקר את הפרה-ביוטיקה המצויה באלפי מוצרי מזון וחשף את המקורות הטובים ביותר, אלו המכילים כמות גבוהה של רכיבים תזונתיים החיוניים לבטן. מסתבר כי בכרישה, שום, בצל, ארטישוק ירושלמי, ושן הארי - ישנה הכמות הגבוהה ביותר של פרה-ביוטיקה וסיבים תזונתיים, המיטיבים עם הקיבה והבטן ותורמים לתחושת שובע לאורך זמן.
המחקר הוצג ב- Nutrition 2023, המפגש של האגודה האמריקאית לתזונה המתקיים כמידי שנה. קסנדרה בויד, אחת ממשתתפות המחקר וסטודנטית לתואר שני באוניברסיטת סן חוסה סטייט בקליפורניה, מסרה בהודעה לעיתונות: "אכילת מזונות צפופים פרה-ביוטיים הוכחה על ידי מחקרים קודמים כמועילה לבריאות. עוד היא הוסיפה כי "אכילה של מזונות המקדמים את בריאות המיקרוביום במקביל לאכילת יותר סיבים ניתנת להשגה ונגישה יותר ממה שאתם חושבים".
מדוע כה חשוב לצרוך פרה-ביוטיקה ופרוביוטיקה?
פרוביוטיקה אלו למעשה החיידקים עצמם, ואילו פרה-ביוטיקה אלו המזונות המסייעים לחיידקים הללו לצמוח ולהתפשט. שניהם חיוניים מאוד לבריאות המעי שלנו ולהחלמתו. פרה-ביוטיקה תורמת לצמיחת החיידקים הטובים למעי, ופרוביוטיקה גורמת לאיזון מערכת החיסון והפחתת דלקות במעי. מוצרי מזון המכילים הכי פחות או לא מכילים כלל פרה ביוטיקה, הם מוצרי חלב בשרים, שמנים וביצים.
כמה צריך לצרוך?
הארגון המדעי העולמי לצריכת פרוביוטיקה ופרה-ביוטיקה, ה- ISAPP, המליץ על צריכה של כחמישה גרם פרה-ביוטיקה, אליהם נגיע באמצעות אכילת חצי בצל קטן, בין 6-7 שיני שום, רבע ארטישוק ירושלמי, רבע כרישה בינונית או חצי כוס של שן הארי.
תכירו את תרופת הפלא החדשה שרופאים ממליצים עליה: היא נמצאת במדף התבלינים שלכם