בריאות
האם מומלץ לטגן בשמן זית או שמדובר בסכנה?רבים מתחבטים בשאלה האם מומלץ לטגן אוכל בשמן זית מעבר לשימוש הרגיל בו. שמן זית נחשב לשמן בריא במיוחד ובלא מעט מטבחים הוא מככב ומחליף את מקומו של שמן הקנולה. שמן הזית עתיר בשומן בלתי רווי וויטמינים ומינרלים רבים. השימוש בו תורם לבריאות והוא בעל תכונות המסייעות בהפחתת דלקות וכולסטרול בגוף, הפחתת הסיכון למחלות לב ושיפור רמת הסוכר המצויה בדם.
טיגון בשמן זית הוא בדרך כלל בטוח, אך יש כמה דברים שכדאי לקחת בחשבון. לשמן זית יש נקודת עישון נמוכה יותר בהשוואה לשמנים אחרים, כמו קנולה או שמן צמחי. נקודת עישון היא למעשה אותה הטמפרטורה שבה מתחיל השמן להעלות עשן.
בעקבות נקודת העישון הנמוכה מן הממוצע, רבים סבורים כי לאחר טמפרטורה מסוימת, שמן הזית הופך לרעיל. אם מחממים שמן זית מעבר לנקודת העשן שלו, הוא מאבד מערכו התזונתי ואף עלול להתפרק ולייצר תרכובות שעלולות להיות מזיקות ורעילות.
כיצד נשתמש נכון? מומלץ להשתמש בשמן זית לטיגון בטמפרטורות מתונות, בדרך כלל עד סביב 375°F (190°C).
בנוסף, איכות שמן הזית יכולה להשפיע על יציבותו במהלך הטיגון. שמן זית כתית מעולה, שהוא פחות מעובד ושומר יותר על נוגדי חמצון טבעיים, נוטה להיות יציב יותר בטמפרטורות גבוהות בהשוואה לשמן זית מזוכך.
חשוב לעקוב אחר טמפרטורת השמן בזמן הטיגון ולהימנע מחימום יתר. כמו כן, מומלץ להשתמש בשמן זית טרי, שכן שמן ישן או מעופש עלול להזיק.
בסך הכל, אם משתמשים בו נכון ובטווח העשן המדויק, טיגון בשמן זית הוא בדרך כלל בטוח. עם זאת, אם אתם מחפשים שיטת בישול בחום גבוה כמו טיגון עמוק, אולי עדיף לבחור שמן עם נקודת עשן גבוהה יותר. בהצלחה.