צילום: pixabay

בריאות

מבשלים צהריים? אם תפוח האדמה בצבע הזה - התרחקו ממנו כמו מאש

אנשים רבים לא מודעים לרכיב מאוד מסוכן שיש בתפוחי האדמה ומתגלה כאשר צבעו הוא... קראו בפנים, וגלו
מנחם גלזר
הוספת תגובה
צילום: pixabay
אא

לא פעם אנחנו מוצאים את עצמנו מתלבטים האם להשתמש בתפוחי אדמה בעלי 'קרניים' או כאלו שיש עליהם כתמים קטנים וירוקים, ומה זה אומר בעצם? ברשת ישנם מאמרים רבים על כך, אולם חשוב, בפעם המי יודע כמה, לעשות קצת סדר בבהלה שנוצרה סביב תפוחי אדמה, קרניים, צבעים ירוקים ומה שביניהם. 

תפוחי האדמה, כשמם כן הם, גדלים באדמה. משום כך, הטבע שלהם הוא כזה שכשהם נחשפים לאור השמש (בקציר, בהובלה וכשהם על דוכני הירקות), הגוון הירוק מתחיל לתת את אותותיו בהם. הגוון הירוק הזה הוא בעצם פיגמנט בשם כלורופיל, והוא כשלעצמו אינו מזיק. למעשה הוא נמצא בכל הצמחים והוא זה שמעניק להם את הגוון הירוק. 

מה בכל זאת בתפוחי האדמה מסכן אותנו, ומתי? חומר בשם סולנין - שהוא רעלן שנועד להרחיק את המזיקים מתפוחי האדמה, ולהשאיר אותו עבורנו. 

הסולנין הוא החומר שנרצה להתרחק ממנו, כי הוא זה שאחראי על שלל תופעות לוואי כגון שלשולים, כאבי ראש, כאבי בטן חזקים, הקאות ואפילו מוות במקרים ממש קיצוניים. 

העדיפות העליונה היא להתרחק מתפוחי אדמה שפיתחו כתמים ירוקים, זאת לשם הגדר שעלינו לשים כדי לא להגיע להרעלת סולנין. צריכת הסולנין שנחשבת בטוחה על פי מנהל התרופות האמריקני (FDA) עומדת על 20 מ"ג על כל 100 גרם תפוחי אדמה. 

מה שזה אומר לנו בעיקר הוא שאם מדובר בתפוח אדמה אחד או שניים שכתמי הכלורופיל עליהם אינם גדולים, הם עדיין בטווח של מותרים בשימוש (כי הכלורופיל הוא חומר שנמצא במוצרי מזון נוספים כמו בשר ונבטים, שאינם מסכנים אותנו בצריכה מוגבלת). הכמות המסוכנת היא כאשר צורכים חצי קילו תפוחי אדמה ירוקים ומעלה. 

כמו כן, עדיף לאחסן את תפוחי האדמה באזור חשוך, קריר ונטול חום, על מנת שלא לעודד בהם כתמים ירוקים.

 

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי