צילום: pixabay

מתכונים ואוכל

שלוש שיטות מדהימות לחיתוך בצל - מבלי להזיל דמעה אחת

כדאי לזכור את שלושת הטיפים המדהימים האלה לחיתוך בצל, שימנע מכם דמעות 'תנין'
מנחם גלזר
הוספת תגובה
צילום: pixabay
אא

חיתוך בצל יכול לעיתים קרובות להוביל לגירוי בעיניים עקב שחרור תרכובות גופרית. עם זאת, יש כמה שיטות שאתם יכולים לנסות, כדי למזער או למנוע את הדמעות, בזמן חיתוך בצל:

צינון הבצל

לפני החיתוך שמים את הבצל במקרר למשך כ-30 דקות. הטמפרטורה הקרה יכולה להאט את שחרור התרכובות הגורמות לדמעות.

 

חיתוך ליד מים זורמים

מקמו את קרש החיתוך ליד ברז מים זורמים או קערת מים. המים עוזרים ללכוד את תרכובות הגופרית שמשתחררים לאוויר, ומפחיתים את המגע עם העיניים שלכם.

 

שימוש בסכין חדה

שימוש בסכין חדה גורמת פחות נזק לבצל, ומשחררת פחות חומרים מגרים. מאידך, סכינים קהות ושאינן מחודדות מספיק, עלולות לשחרר יותר חומרים מגרים ולהגדיל את הסבירות לדמעות.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי