יהדות
רבים נוהגים לשתות מעט ערק לאחר הסעודה, אם כי לא כולם מורגלים בכך. הראשון לציון, מרן הגאון הרב יצחק יוסף שליט"א, מספר מה קרה כאשר הציע ה"בבא סאלי" הקדוש לאביו, הגאון מרן הרב עובדיה יוסף זצוק"ל, לשתות מעט ערק: "אנחנו לא היינו מורגלים בכל הקשור לערק. אני זוכר שלפני מעל 50 שנה, לקחי את מרן אבי ומורי בפעם הראשונה אל ה"בבא סאלי". אמרתי לו שהוא גר קרוב. תחילה הוא לא רצה מכיוון שלא הכיר אותו עדיין ומעולם לא ראה אותו. בסוף הוא השתכנע והלכנו אל ה"בבא סאלי" הקדוש זצ"ל.
ה"בבא סאלי" קיבל אותנו במאור פנים ואמר כי אם היה יודע שכבודו מגיע אלי, היה שוחט לכבודו כבש. במקום זאת, הגיש לנו ה"בבא סאלי" כוסית גדולה של ערק. לנו זה היה כמו תרופה. אבי טעם קצת וה"בבא סאלי" הקדוש לא ביקש ממנו לשתות עוד, אבל ממני הוא ביקש לסיים את כל הכוס.
כשמברכים על משקאות בתוך סעודה זה לצורך האוכל, להעביר את האוכל. מיצים, מים, משקאות מוגזים וכו', בד"כ משמשים אותנו בתוך הסעודה על מנת להרוות את הצימאון ולהעביר איתם את האוכל.
מה נחשב למשקה שלא לצורך הארוחה והאם מברכים עליו?
אדם ששותה מעט וויסקי, קוניאק או ערק אחרי הסעודה, לא שותה זאת על מנת להעביר את האוכל וכחלק מהסעודה, הוא שותה זאת לאט לאט, לגימה לגימה ולצורך הנאה בלבד ולא על מנת להרוות את צמאונו. אותו הדבר כאשר מדובר בברד ששותים להנאתנו לגימה לגימה ולא על מנת להעביר את האוכל - ולכן אין צורך לברך על כך.