"הענקים העדינים": מה יותר מסוכן, כריש או לוויתן?
(צילום: Stefan Pircher/shutterstock)

נפלאות הבריאה

"הענקים העדינים": מה יותר מסוכן, כריש או לוויתן?

מהירות, גודל וסכנות לאדם. מה נחשב למסוכן יותר כריש או לוויתן? המדריך המלא
תומר כהן
תגובה אחת
"הענקים העדינים": מה יותר מסוכן, כריש או לוויתן?
(צילום: Stefan Pircher/shutterstock)
אא

כרישים ולוויתנים הם ענקיים בגודלם ומהווים סכנה בעולם התת ימי. הסכנות הפוטנציאליות תלויות בכמה משתנים כגון: גודל, אינטראקציה עם בני אדם ועוד. 

כרישים 

הכרישים יכולים להגיע עד לגודל של 8 מטר ולשקול עד 15 טון. ישנם 35 סוגי כרישים.  

1.סכנה לבני אדם - הכרישים נחשבים טורפים המורגלים לצוד וניזונים מחיות ימיות אחרות. בעוד שכמה מיני כרישים, כמו הכריש הלבן הגדול, היו מעורבים בתקריות נדירות עם בני אדם ובמספר מקרי טרף, הסיכון הכולל להתקפת כריש נמוך ביותר. למרות הדימוי השלילי שנוצר להם, רוב סוגי הכרישים לא מהווים איום וסכנה לבני אדם. 

2. גודל הכריש ומהירות - ישנם כרישים בכל מיני גדלים, החל מסוגים הנחשבים לקטנים, כמו "כריש הפנסים", וכלה בסוגים גדולים יותר, כמו "כריש הלוויתן" או "הכריש הלבן הגדול". מספר סוגי כרישים מסוגלים לשחות במהירויות ניכרות, מה שמאפשר להם לרדוף אחרי הטרף שלהם ביעילות ובמהירות.  

3. השפעת הסביבה הגיאוגרפית - כרישים מאכלסים אוקיינוסים וימים ברחבי העולם, כאשר מינים מסוימים נמצאים באזורים או בסביבות ספציפיות. נוכחותם מושפעת ומשתנה מגורמים כמו זמינות הטרף, טמפרטורת המים ודפוסי הגירה.  

לוויתנאים 

נחשבים לחיה מוגנת, ורק במקומות מסוימים בעולם עדיין מותר לצוד אותם. יש 85 סוגים של לוויתנים ברחבי העולם, הנחלקים לשתי קבוצות: לוויתני מזיפות ולוויתני שיניים. הם נחשבים לאחת החיות הגדולות בעולם, כשאורכם עשוי להגיע עד 33 מטר, ומשקלם יכול לנוע למעלה מ-170 טון.  

1. "ענקים עדינים" - לווייתנים מזוהים כבעלי אופי שליו ורגוע יחסית וידועים כלא מזיקים לאדם. הם נחשבים ליצורים צייתנים וניזונים מאורגניזמים קטנים כמו קריל או דגים על ידי סינון מי ים דרך צלחות ברזל או סינון מבנים בפיהם.  

2. סכנה לים - מעבר ליצורים החיים ולדגים הקטנים שמהם הם ניזונים, הלוויתנים מהווים סכנה ימית בשל גודלם העצום, העלול לסכן סירות קטנות או כלי שיט שמתקרבים אליהם מידי. 

3. פריסה גיאוגרפית - הלווייתנים מאכלסים סביבות ימיות רבות ברחבי העולם, ותופסים אזורים שונים. הם נודדים בנדידות עונתיות לצורך האכלה, רבייה או מטרות אחרות. בדומה לכרישים, גם לוויתנים בד"כ לא יפגעו או יזיקו לבני אדם.  

חשוב לדעת! כאשר עוסקים בפעילויות כמו שחייה, צלילה או שייט באזורים הידועים כאזורי סכנה שבהם שוהים כרישים או לווייתנים, מומלץ לעקוב אחר הנחיות הבטיחות. 

הבהרה: אין באמור לעיל לשמש תחליף לייעוץ והמלצה מקצועית 

(צילום: Joe Morris 917/shutterstock)

כיצד לרפא את הנפש על פי הרמב"ם, הבן איש חי ואור החיים הקדוש?

 

להמשך קריאה
(צילום: Stefan Pircher/shutterstock)
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי