"לא הייתי סולח לעצמי כל החיים": הרב לסרי בראיון
צילום: ערוץ 2000

יהדות

"לא הייתי סולח לעצמי כל החיים": הרב לסרי בראיון לירון אילן

מסע בעקבות האמונה: ירון אילן בסדרת כתבות מיוחדות בסימן חודש אלול, שבמהלכן ייפגש ירון עם רבנים ומזכי הרבים לדון בנושאי אמונה וביטחון. והפעם: שיחה מרגשת עם הרב מיכאל לסרי
תומר כהן
הוספת תגובה
"לא הייתי סולח לעצמי כל החיים": הרב לסרי בראיון
צילום: ערוץ 2000
אא

ערוץ 2000 בפרויקט סדרת כתבות עם המנחה והשדרן ירון אילן, שבמהלכן ייפגש ירון במהלך כל חודש אלול עם רבנים ומזכי הרבים ויחד הם ידברו על אמונה, ביטחון - ומה שביניהם. והפעם: ירון בשיחה מרתקת, מצחיקה ומרגשת עם הרב מיכאל לסרי, המתמחה בשלום בית וחינוך ילדים.

הרב מיכאל לסרי עוסק כבר שנים במתן הרצאות ושיעורים בצורה הומוריסטית ומחזקת, שמקרבת כל אדם, ותוך שהוא מדבר בגובה העיניים ושומר על צניעות וענווה לאורך כל הדרך. על ההתמודדות עם הניסיון הקשה בחייו - פטירת בנו הצעיר, ולצד זאת, ההומור המשובח והיכולת לגעת בכל אדם בדרך הסודית והייחודית שלו - צחוק ושמחת חיים אמיתית. 

אני כבר עם חיוך כשאני רואה אותך. בעולם מקביל היית צריך לעלות על הבמות כסטנדאפיסט 

"כשראיתי שהקב"ה נתן לי סטנד-אפ ואת היכולת להצחיק ולשמח, אמרתי שאני מקדיש את זה לכבוד עם ישראל. אני עושה את זה גם לכבוד החיילים. אני מסתובב במשך 40 שנה בבסיסי צה"ל ומשמח חיילים." 

מהיכן צץ כל העניין הזה של הבדיחות? בסופו של דבר הרי אתה צריך למסור תורה 

"למסור מסר. כתוב: "פיקודי ה' ישרים משמחי לב"- כל התורה כולה היא משמחת, רק חלקם לא יודעים להעביר אותה בצורה כזו שהיא תשמח. הכל נמצא בתורה: חכמה, נחת בריאות. כשמעבירים את התורה נכון, אז הדברים נכנסי אל הלב ומשמחים אותו. אני בצה"ל למשל, לא אומר פסוקים ודברי תורה. אני מגיע לשמח את החיילים נטו. אני רוצה שהם ישמחו. כשהיה מבצע צוק איתן בעזה ביקשו ממני להגיע בדחיפות לשמח את החיילים, בטענה כי "חיילים צוחקים הורגים יותר חמאסניקים". אני הייתי נוסע כל יום מבני ברק לעזה כדי לשמח את החיילים."  

יש לך את הדרך המיוחדת שלך והיכולת להעביר שיעור בדרך כיפית. מתי עלית על הסטארט-אפ הזה? בכל זאת, זו דרך שונה משל רוב הרבנים 

"כשאני החלטתי להיכנס לעם ישראל זיהיתי מה הדבר שיכול באמת לפתוח את הלב של עם ישראל. והבנתי שזו רק השמחה. כמו שילד שמסרב לקחת תרופה וקשה לו להתמודד איתה, ואתה מנסה להקל עליו ולהסיח את דעתו עם דגדוגים שיצחיקו אותו. אתה משמח אנשים, הם מקבלים שמחה, ובתוך השמחה אתה יכול להכניס להם את המסרים כבדרך אגב ובצורה יפה ועדינה מאוד. למה עדינה? כי בן אדם מבחינה כללית ופסיכולוגית לא מוכן בדרך כלל שיעירו לו. ולכן, יש דרך להעיר ולומר את הדברים." 

לצפייה בהמשך הריאיון עם הרב מיכאל לסרי, לחצו על הסרטון        

להמשך קריאה
צילום: ערוץ 2000
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי