דיון דרמטי בבג"ץ: 11 שופטי עליון דנים שוב בחוק הנבצרות
(צילום: Roman Yanushevsky/shutterstock)

חדשות בארץ

דיון דרמטי בבג"ץ: 11 שופטי עליון דנים שוב בחוק הנבצרות

במערכת הפוליטית נושאים עיניים בציפייה לדיון בהרכב המורחב - אחרי הדיון הקודם, בסופו הוצא צו על תנאי לחקיקה והממשלה התבקשה לנמק מדוע לא לדחות את תחולת החוק מהכנסת הבאה

עידו לוי
הוספת תגובה
דיון דרמטי בבג"ץ: 11 שופטי עליון דנים שוב בחוק הנבצרות
(צילום: Roman Yanushevsky/shutterstock)
אא

בבית המשפט העליון ייפתח הבוקר (חמישי) דיון נוסף ומכריע בחוק הנבצרות, שנועד לדחות את עמדתה של היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב מיארה. הדיון הקודם דן בעתירות המבקשות לפסול את התיקון לחוק יסוד והוא נערך לפני כחודשיים.

נציג היועמ"שית אמר: "במשטר דמוקרטי לא יכול להיות שמי שלא נבחר ידיח רה״מ מכהן. ליועמ״שית מעולם לא היה סמכות להכריז על נבצרות". הנשיאה אסתר חיות השיבה כנגדו: "אדוני אומר שהיועמ״שית רואה עין בעין עם רה״מ את העובדה שבשל הפרת ניגוד עניינים לא מדיחים רה״מ מכהן".

בקואליציה תקפו את עצם הדיון, בטענה כי הוא אינו דמוקרטי. "הדיון שמתקיים היום בבית המשפט הוא הלכה למעשה דיון בביטול תוצאות הבחירות. אף שם מכובס אחר לא יסתיר את האמת הפשוטה הזו", אמר יריב לוין.

עוד הוסיף לוין: "משמעות דחיית תחולת חוק הנבצרות היא שפקיד, בכיר ככל שיהיה, יוכל לקחת לעצמו יש מאין סמכויות שמעולם לא ניתנו לו, ולדון באפשרות ההזויה כשלעצמה להוציא ראש ממשלה לנבצרות, וכל זאת בניגוד מוחלט לתוצאות הבחירות".

באופוזיציה טענו כי "הדיון בבג״ץ על חוק הנבצרות הוא על השאלה האם חוק יסוד הוא רשת ביטחון לכל איוולת שהקואליציה רוצה לחוקק כדי לתת פתרון לבעיות פרסונליות של מי מחברי הממשלה או העומד בראשה. התשובה היא שלא", כך צייצה ח"כ קארין אלהרר מ"יש עתיד".

החוק אושר רק לפני חצי שנה, במקביל להסכם ניגוד העניינים שהטילה בהרב מיארה על נתניהו. אחרי ההצבעה במליאה, זכור במיוחד נאום "אני נכנס לאירוע", של ראש הממשלה סביב המחלוקת החריפה על הרפורמה המשפטית. 

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי