סוכות
היום (חמישי), חול המועד סוכות, יחול יום הושענא רבא. זהו למעשה היום ה-26 מבריאת העולם והיום ה-21 מראש השנה, שניהם שמות של ה' יתברך. יום הושענא רבא הוא למעשה היום שחותם את כל ההליך הרוחני שהתחיל מראש השנה ואף מחודש אלול.
מה מיוחד ביום כל כך ומדוע אסור לפספס את ההזדמנות?
על אף שנדמה כי גזר הדין נחתם לנו בשמים כבר ביום כיפור, ביום הושענא רבא יש לנו עדיין הזדמנות פז לשנות ולתקן את גזר הדין, אפילו לאחר שנחתם. כל זמן שהפתק שעליו כתוב גזר הדין שלנו טרם הועבר לשליחים לביצוע, יש לנו עדיין הזדמנות לשנות את גזר הדין, וזה למעשה מה שמתאפשר לנו ביום הושענא רבא. חז"ל מסבירים כי הפתק שעליו מופיע גזר הדין מועבר לשליחים בדיוק ביום השביעי של חג הסוכות - שזהו יום הושענא רבא.
מה נוהגים לעשות ביום הושענא רבא?
*תפילות ותחנונים לישועות - יום זה הוא חזק מאוד מכיוון שהוא מאפשר לנו לשנות את גזר הדין רגע לפני ביצוע, ולכן מרבים להתפלל בו ומבקשים מהקב"ה בתחנונים לזכות לכל הישועות. מומלץ לכתוב פתקים עם כל הבקשות ומאווי הלב שלנו ולבקש מה' שיושיע אותנו, מכאן גם מקור השם הושענא רבא - הושע-נא.
*נשארים ערים - ביום הושענא רבא נוהגים להשאר ערים במשך כל הלילה ולהתפלל. על פי ה"בן איש חי", גם לנשים מומלץ להשאר ערות, אך אין חובה. יחד עם זאת צריכים להתפלל בכל זמן אפשרי ביום זה לישועה ולתיקון הדין.
*אמירת תהילים - יום הושענא רבא נחשב ליום האושפיזין של דוד המלך, ולכן נוהגים לקרוא בו תהילים במשך כל הלילה.
*הקפת הבימה - ביום הושענא רבא מקיפים את הבימה כ-שבע פעמים, תוך קריאת פיוטי ה"הושענות" עם ארבעת המינים מוחזקים ביד, ומוסיפים תפילות על ביאת המשיח, גשמי ברכה ופרנסה.
*בסיום קריאת ה"הושענות", לוקחים חמש ערבות, חובטים אותן על הקרקע, ומתפללים את תפילת "יהי רצון" המיוחדת שתוקנה במיוחד לשם המעמד.
סגולות ביום הושענא רבא
*סגולת זרע בר קיימא - ערבה בגימטריה "זרע". נהוג לבשל את הערבות שאיתן חובטים ולתת לזוגות עקרים לשתות את המים שבהם הן התבשלו.
*שמירה בדרכים - נהוג לשמור עלים מהערבות לאחר שחבטו בהן, ולשאת אותם בכיס וברכב כסגולה לשמירה בדרכים.
*שמירה מחלומות רעים - בחסידות ברסלב נהוג להניח כמה עלים מהערבות החבוטות מתחת לכר, כסגולה להסרת פחד ולשמירה מפני חלומות רעים.