דווקא עכשיו: התחילו לצרוך יותר אספרגוס
קרדיט: canva

בריאות

לא רק לבעיות לב: 3 יתרונות בריאותיים של אספרגוס

לא רק לבעיות עיכול: 3 יתרונות בריאותיים של אספרגוס
מנחם גלזר
הוספת תגובה
דווקא עכשיו: התחילו לצרוך יותר אספרגוס
קרדיט: canva
אא

אספרגוס הוא ירק מזין המציע מספר יתרונות בריאותיים.

הנה שלושה מהם שרק ייטיבו עם גופכם:

1. עשיר בחומרים מזינים:

האספרגוס עמוס בחומרים מזינים חיוניים, כולל ויטמינים A, C, E ו-K, כמו גם חומצה פולית, ברזל וסיבים.

חומרים מזינים אלו תומכים בתפקודים גופניים שונים, כגון שמירה על עור בריא, חיזוק המערכת החיסונית, קידום קרישת דם וסיוע לעיכול.

2. תומך בבריאות מערכת העיכול:

אספרגוס הוא מקור טוב לסיבים תזונתיים, החיוניים לשמירה על מערכת עיכול בריאה.

סיבים אלו עוזרים לווסת את תנועות המעיים, מונעים עצירות, ותומכים במיקרוביום (איזון חיידקים) בריא במעיים.

בנוסף, האספרגוס מכיל פרה-ביוטיקה בשם אינולין, המשמש מזון לחיידקי מעיים מועילים, מקדם את צמיחתם, ומשפר את בריאות המעיים הכללית.

3. בריאות הלב:

האספרגוס מכיל תרכובת הנקראת פולאט, המסייעת בהורדת רמות ההומוציסטאין בדם.

רמות הומוציסטאין גבוהות קשורות לסיכון מוגבר למחלות לב.

בנוסף, הסיבים ונוגדי החמצון באספרגוס תורמים לבריאות הלב וכלי הדם, בכך שהם מפחיתים את רמות הכולסטרול ומונעים חמצון של כולסטרול LDL, מה שעלול להוביל להצטברות פלאק בעורקים.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי