בריאות
אספרגוס הוא ירק מזין המציע מספר יתרונות בריאותיים.
האספרגוס עמוס בחומרים מזינים חיוניים, כולל ויטמינים A, C, E ו-K, כמו גם חומצה פולית, ברזל וסיבים.
אספרגוס הוא מקור טוב לסיבים תזונתיים, החיוניים לשמירה על מערכת עיכול בריאה.
סיבים אלו עוזרים לווסת את תנועות המעיים, מונעים עצירות, ותומכים במיקרוביום (איזון חיידקים) בריא במעיים.
בנוסף, האספרגוס מכיל פרה-ביוטיקה בשם אינולין, המשמש מזון לחיידקי מעיים מועילים, מקדם את צמיחתם, ומשפר את בריאות המעיים הכללית.
3. בריאות הלב:
האספרגוס מכיל תרכובת הנקראת פולאט, המסייעת בהורדת רמות ההומוציסטאין בדם.
רמות הומוציסטאין גבוהות קשורות לסיכון מוגבר למחלות לב.
בנוסף, הסיבים ונוגדי החמצון באספרגוס תורמים לבריאות הלב וכלי הדם, בכך שהם מפחיתים את רמות הכולסטרול ומונעים חמצון של כולסטרול LDL, מה שעלול להוביל להצטברות פלאק בעורקים.