עצות פלאיות, מעשיות וסוללות דרך: כמה עובדות על הפלא יועץ
(צילום: Ground Picture/shutterstock)

גדולי ישראל

עצות פלאיות, מעשיות וסוללות דרך: כמה עובדות על הפלא יועץ

הספר של רבי אליעזר פאפו "הפלא יועץ" נודע ברבים, אם זה משום כתיבתו הפשוטה ואם בגלל עצותיו חסרות הפשרות. כמה עובדות על הצדיק המיוחד שכל פועלו היה בדרכי נועם
הרב ארז קדוסי
הוספת תגובה
עצות פלאיות, מעשיות וסוללות דרך: כמה עובדות על הפלא יועץ
(צילום: Ground Picture/shutterstock)
אא

רבי אליעזר פאפו הוא בעל הספר המפורסם "הפלא יועץ", ספר מוסר גדוש בעצות הנוגעות בכל תחומי החיים. אחת הסיבות שספרו נודע לרבים הוא משום צורת כתיבתו הפשוטה, בגובה העיניים, שכל אחד ואחת יכולים לקחת מתוכו הכוונות לחייהם האישיים.  

ההבטחה של "הפלא יועץ" לכל מי שיקרא בספרו:

בספריו מבקש רבינו שיכבדוהו ויקראו בספריו וידרשו דבריו ברבים, ומבטיח שיחזיר להם טובה בעולם בעליון ויתפלל עליהם, כך כתב בהקדמה לספרו.

 

רבנו נולד בבולגריה בשנת תקמ"ו (1786). היה פוסק, דרשן, דיין, רב בקהילת סליסטרה ומקובל. בעל מידת ענווה. נישא לרבנית חנה שתמכה בעבודת הקודש שלו, הייתה אישה מלאה ביראת שמיים טהורה. הזוג זכה לשתי בנות ולשני בנים צדיקים. לאחר הסתלקותו שני בניו עסקו בכתבים שהותיר אביהם.

בשנת תרפ"ז (1826) נפל למשכב הצדיק ולכן הוסיפו לו את השם "יחזקאל", התחזק מעט מחוליו. כעבור שנה שוב חלה ואמר למקורביו: "מן השמיים הודיעו לי בחלום שתהיה מגפה חולי רע, רחמן ליצלן, ועליי לבחור - או שימותו רבים מישראל או שאהיה קורבן תמורתם". ובחר ה"פלא יועץ" להיות כפרה עבור עם-ישראל.

בתאריך כ' תשרי תקפ"ח (1827) מסר נשמתו הטהורה, חייו של ה"פלא יועץ" היו סך הכל כ-41 שנים. קבור בעיר סיליסטרה, בולגריה.

מאז ועד היום כל בני העיירה שומרים על ציונו הקדוש, אמונתם כי בזכות מסירות הנפש של הצדיק הם שמורים ומוגנים. כבר 200 שנים חלפו ורבים נוהגים לפקוד את ציונו, לטבול במקווה הסמוך ולהתברך.

זכותו תגן אלינו.

 

אחי ורעי, כמה עצות קצרות ונפלאות מתוך ספרו "הפלא יועץ":

  1. אחים: כדי לחיות בשלום בין אחים צריך שיהיו מעבירים על מידותיהם, מוחלים זה לזה ולא מקפידים, כי מידה זו ראויה להיות בכל אדם ועל אחת כמה וכמה אצל אחים.
  2. מעלת המשכים לבית הכנסת: מצות השכמה לבית הכנסת היא מהדברים ש"האדם אוכל מפירותיהם בעולם הזה וקרן קימת לו לעולם הבא", מקבל שכר בעולם הזה.
  3. לברך בקול ובכוונה: מצווה לברך את ה' בברכות בנחת, בקול רם, בכוונה ובשמחת הלב.
  4. הכנה לשבת היא מצוה, ואף רבנו מזכיר בספרו לסייע לנשים בהכנות. רבנו הוסיף על דברי האר"י שאדם המזיע בגלל צרכי שבת – מוחק לו הקב"ה את כל עוונותיו.
  5. ותרנות: מידת זו צריכה להיות בבית ונחשבת כיהלום. כשהאדם מבליג על מידותיו, הוטא נוח לבריות, נעים בחברת אנשים ורצוי.
  6. חסד: "עולם חסד יבנה", כך כתוב בתהילים. כשעשיית החסד מלווה במאמץ פיזי, או על ידי ממונו או בדבריו – יקבל שכר בעולם הזה.
  7. עבירה: כאשר ירגיל עצמו בדרך רעה היא נעשית לו כהיתר. ו"גם כי יזקין לא יסור ממנה", ואם מהרהר וחושב שיסור כשיזדקן, טעות בידו.
להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי