בריאות הנפש
תשובה:
מה שהאדם מאבד טעם לאכול, הוא עניין סמלי, בעצם האדם מאבד את 'טעם החיים'. הוא כמו היינו אומרים מוותר על ההישרדות בטח על הצמיחה בחיים, זה סמל של ייאוש.
הפתרון הוא לעורר את התקווה ולהחזיר את החיוניות לחיים. האדם כשהוא מתבשל עם מחשבות של רוע ואכזריות הוא מגיע למסקנה, לא תמיד מודעת. אבל מסקנה רגשית חזקה שהיא משפיעה על הגישה של האדם, האדם מתחיל לפתח גישה של 'למה לי חיים', מה אני צריך את כל זה, הוא פגש את הרוע ואת האכזריות, והוא מגיע למסקנה שאין טעם לחיים.
צריכים להחליף גישה אכזריות יש! רוע יש! אבל יחד עם זאת יש גם אור וגם תקווה. אנו לא מתכחשים לרוע, לא! אלא מודעים שיש לאדם כח ועוצמה להתגבר. יש לאדם אפשרות להעניק משמעות יש לאדם בחירה להוסיף ערך לחיים שלו בכל שלב בחיים
האדם יכול לומר לעצמו, בגלל שיש כ''כ הרבה רוע – אני בוחר להיות שונה! אני בוחר להיות 'איש מידות' אני בוחר להיות אדם ישר אדם נעים, אדם טוב. ה'פרא אדם' בני ישמעאל לימדו אותנו איך נראה הרוע, אנחנו בני אברהם יצחק ויעקב נראה לעצמנו ונראה לעולם, שאנו אנשים מוסריים ערכים עם מידות טובות ולא צריכים ללכת רק כלפיי חוץ להחצין לעולם, גם להראות לעצמנו, אם נוסיף עוד גישה בריאה.
אנחנו כלפיי האשה, כלפיי הבעל, כלפיי העובדים במשרד, כלפיי החברה בקהילה, ככל שאנו מגלים יותר חסד עשייה מידות טובות, האור והתקווה הגישה החיובית היא רפואה למכה.
היא משמעות לחיים, ומטרת החיים לחיות חיים עם מטרה, משמעות החיים לחיות חיים שיש בהם משמעות, ראינו איך נראים חיים בלי משמעות, אנחנו נוכיח לעצמנו שאנו יכולים להוסיף משמעות לחיים!
יש לכם שאלה לרב אייל אונגר בנושא הרגיש של עולם הנפש? שלחו לו הודעה למייל http://e0548477627@hotmail.com
תיקון הנפטרים הגדול בעולם! אל תפספסו את ההזדמנות להציל את נשמת יקירכם. לחצו כאן >>>
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו