בריאות הנפש
תשובה:
אדם שמפחד לצאת מהבית, אם אין סיבה אמתית לפחד לצאת מהבית אלא זו רק הרגשה.
במקרה כזה ההמלצה היא לצאת כל יום קצת, מה העיקרון בזה ולמה זה מועיל? כי כאשר האדם יוצא, הוא מפחד, ואז בזמן הפחד ישנה מעין 'אזעקה' פנימית שמופעלת ומתריעה, 'אזעקה, אזעקה' הנפש מבינה שהמצב הוא 'מסוכן', הנפש כמו זועקת 'סכנה סכנה'.
ולכן כאשר האדם יוצא החוצה, בהתחלה הוא ירגיש את 'האזעקה' אבל ככל שעובר הזמן בדרך כלל, נפש האדם מבינה ומפנימה, ''יצאתי החוצה'', מחוץ לבית ומה קרה...שום דבר לא קרה, ואפילו היה נחמד!
ככל שהאדם יוצא, אפילו קצת, והוא מאפשר ל'אזעקה' הפנימית לפעול והוא בכל אופן ממשיך בהתנהלות שלו מחוץ לבית, הנפש מתרגלת למצב, וההרגל ל'אזעקה' הפנימית מכבה אותה.
המטרה היא להתרגל למצב, ככל שמתרגלים למצב לא מפחדים ממנו, כי אי אפשר גם לפחד וגם להתרגל לאותו דבר, או שמפחדים ממנו או שמתרגלים אליו ולא מפחדים ממנו.
יחד עם זאת, חשוב לא להכביד על הנפש, אלא לעשות זאת בהדרגתיות! וגם בבית, פחות לשמוע חדשות, בטח לא 'להתבשל' עם מראות וסיפורים, כל אלה מעמיסים מידע על האדם, הוא מתבשל עם מחשבות ורגשות ומגיע למסקנות, לא על בסיס הסקנה האובייקטיבית.
אלא על בסיס ההרגשה, והרגשות אם כוחות נהדרים אבל לא בשביל להגיע למסקנות, השכל יגיע למסקנות והלב והרגשות יניעו אותנו לקראת מימוש המסקנות.
יש לכם שאלה לרב אייל אונגר בנושא הרגיש של עולם הנפש? שלחו לו הודעה למייל http://e0548477627@hotmail.com
הרב אייל אונגר מסביר - איך ניתן להתגבר על הפחד מהיציאה מהבית?