גדולי ישראל
"בעל הייסורים" הוא הצדיק שהבטיח לעזור לכל מי שיפקוד את קברו ביום שישי אחר חצות היום (או ביום הסתלקותו) ויקרא עליו כל ספר התהילים השלם, והצדיק יפעל בעבורו לכל צרה או עיכוב שיש.
כינוי זה הוצמד לו בשל הייסורים הרבים שעבר בחייו.
לעת זקנתו עלה לארץ הקודש והשתקע בחברון, והיה מהאנשים הראשונים שייסדו את ההתיישבות בעיר האבות.
"האיש הזה היה גדול בתורה וירא ה' ונפטר זקן ושבע ימים בעיר הקודש צפת", כך הכריז עליו רבי משה ריישער באחד מספריו. הוא נחשב בין גדולי תלמידיו ומקורביו של בעל התניא, וכך רבי שניאור זלמן מלאדי אמר: "רבי לייב היה מופשט לגמרי מהעולם הזה".
בעל הייסורים, רבי לייב, הסתלק בשנת ה'תרצ"ז (1836) בתאריך ט"ו חשוון. ועד היום רבבות נוהגים לפקוד את ציונו שבבית העלמין בצפת.
"יהי רצון מלפניך ה' אלוהי ואלוהי אבותיי שבזכות הצדיק רבי לייב בעל הייסורים שאני זוכה להיות במחיצת הצדיק רחם עלי.
"אנא ה' זכני למידת השפלות והענוה שחס ושלום לא ירום לבבי ואזכה להכיר את גדולתך בעולם ואעבוד אותך בתמימות.
"ותיתן לי ברחמיך הטהורה יראת - שמים אמיתית, ולהיות דבק בך יתברך באמת, שאזכה להיות מופשט מהגשמיות מהעולם הזה לגמרי שכל חשקי ורצוני יהיה לכבודך יתברך.
"וזכני להיות מאלה שמקדשים את שמך בעולם ולהרביץ תורה בעולם ולזכות את הרבים והכל בביטול מוחלט. אנא ה' ברחמיך הרבים תיתן לי את הכוחות האלה ותצילני מהמניעות והפרעות, ותצילני מן הייסורים אפילו שהם באים לכפר על עוונותיי. זכני לכפר על עוונותיי בעמל התורה בייסורים שבתורה בדביקות ובעמל, שאהיה תמיד כלי קדושה מלא יראת ה' המוכן והמזומן לעבוד אותך אמן.
"ותשלח רפואה שלימה לכל חולי עמך בית ישראל (ובכללם פלוני בן פלוני) ותזמן לי פרנסה טובה מידך המלאה, הרחבה, העשירה והפתוחה. ותשלח לנו את מלך המשיח במהרה בימינו אמן. (מקורות: "הצדיקים חיים", ספר אור הגליל)
אחרי כן מדליקים נר לזכותו.
מפאת המצב הרב קדוסי רואה לנכון להביא ראיה מהבן איש חי – כשרוצים להתייחד עם הצדיק, להידבק בקדושתו, אך הדבר נמנע: יש להדליק נר ולומר את שם הצדיק.
זכותם תגן עלינו, נזכה לבשורות נעימות וטובות, והקב"ה יבנה במהרה את בית במקדשינו, אמן.