חדשות בארץ
מנהל המועצה לטראומה פרופסור אייל פרוכטר, אמר הבוקר (רביעי) בריאיון ל"כאן רשת ב" מדוע המליצה המועצה למנוע את הצפייה בסרט הזוועות שהכין דובר צה"ל, הכולל בתוכו תיעודים קשים מאוד מטבח ה-7 באוקטובר.
פרופ' פרוכטר הביע חשש שהסרט ידלוף לבני נוער ואמר: "הרחבה של מעגלי הצפייה בדברים הנוראיים האלו תוביל לנזקים לצופים. הצפייה יכולה להביא להתפרצות של תחלואה מלאה, עלייה בדיכאון ושימוש בתרופות הרגעה. יש אנשים שדיווחו שהם לא ישנים, אנשים דיווחו על תסמיני פוסט-טראומטיים, כולל העורכים שצפו בחומרים וחתכו את הסרטים. אנחנו נאלצים לטפל בהם לאחר שנחשפו להרבה חומר".
עוד המשיך: "הפחד הגדול שלנו, ובגלל זה כתבנו את המכתב ואנחנו שמים עליו משקל - הוא מאיך שזה עובד בישראל. ברגע שתרחיב את הצפייה, נקבל דליפה, ואז נזיק למשפחות של אנשים שעברו התעללות ומתו, לפוסט-טראומטים שזה יחמיר את מצבם והכי גרוע - לבני נוער. משרד הבריאות גרם לתקשורת האמריקנית להפסיק לשדר את האנשים שקופצים ממגדל התאומים לאחר שראו עלייה מאוד גדולה בהפרעות חרדה בקרב ילדים ונוער".
יחד עם זאת הוא הסתייג מעט מדבריו ואמר כי "לא כל מי שייחשף לסרטון יפתח פוסט טראומה. הסיכון קיים, ואין סיבה לחשוף ציבור רחב. אנחנו לא מכחישים את מה שקרה. שמענו וראינו מספיק, לא צריכים את זה".
פרופסור פרוכטר הסביר את ההבדל בין סרט הזוועות לסרטי שואה: "ההבדל מסרטי השואה הוא ביכולת ההרחקה. כשאני רואה משהו מלפני 70 שנה, באיכות הסרטה חלשה ובשחור-לבן, אני לא רואה את הדברים בצורה חדה ומזעזעת. אני מרחיק. זה קרה באירופה, בתקופה אחרת, זה לא שלי, זה לא מאיים עליי".
"כשאני היום תושב כפר סבא שני מטר מהקו הירוק, או תושב מנרה, אני מתחיל לחשוב שזה יכול להיות הבית שלי, וזה יכול להיות אני. כי האנשים האלה הם אנחנו. אין דרך להרחיק", אמר.