בריאות
לקראת החורף מבקשים בכבאות והצלה לישראל להזכיר לציבור כללי בטיחות חשובים שיכולים למנוע אסון.
מידי שנה במהלך החורף מתרחשים אסונות של דליקות בתוך הבית כתוצאה מאמצעי חימום לא בטיחותיים, משחק של ילדים בגפרורים ונרות שמושארים דולקים ללא השגחה.
סגן טפסר טל וולבוביץ' – רע"ן הסברה בכבאות והצלה לישראל מסבירה:
" בכל התחקירים שערכנו במערך הכבאות עולה כי בבתים בהם הותקן גלאי עשן לא היו נפגעים בנפש ואילו בבתים בהם לא היה גלאי עשן היו נפגעים. אנו ממליצים לרכוש גלאי עשן עם סוללה ל10 שנים. מדובר בעלות יחסית נמוכה והתקנה פשוטה. אנו ממליצים להתקין גלאי עשן בכל חדר שינה, ובסלון הבית.
בחורף, יש נפגעים רבים כתוצאה מתנורי סלילים המקרינים חום ועלולים לגרום לשריפה גם אם אינם באים במגע עם חומרים דליקים. תנורי הסלילים מועדים לפורענות. אלו תנורים שמידי שנה גורמים לדליקות ואסונות לא עלינו.
השתמשו לחימום הבית רק באמצעים בטוחים כמו רדיאטור או מזגן חימום.
בנוסף, בימי החורף בהם הילדים ממעטים לצאת החוצה לשחק, אנו עדים מידי שנה למשחקים מסוכנים באש וגפרורים. הקפידו לא להשאיר בהישג ידם של ילדים אמצעים להדלקת אש ובנוסף, קיימו איתם שיחות על חשיבות הזהירות מאש."
"לצערי,"
מוסיפה סגן טפסר וולבוביץ', "דווקא הבית. המקום שאמור להיות המוגן והבטוח ביותר עבורנו, הופך למלכודת מוות כתוצאה מאי תשומת לב של מספר דקות. אני ממש מבקשת מכל הורה, במיוחד בתקופה הזו בה חווינו כל כך הרבה אובדן ושכול, בואו לפחות נטפל במה שביכולתנו למנוע. חובת ההשתדלות מוטלת עלינו.
לא משאירים נרות דולקים ללא השגחת מבוגר, ובסמוך לוילונות או על משטחים לא יציבים.
ומוודאים תמיד שאין ילד המתקרב לנרות באופן שעלול לסכן".
בשנים האחרונות ישנן שריפות רבות ונפגעים כתוצאה מהתלקחות סוללות ליתיום באופניים חשמליות וקורקינטים. אסור להטעין סוללות ליתיום ללא השגחה וגם לא סמוך לחומרים דליקים. אם ניתן להטעין במרפסת הבית או בחצר במקום מוצל עשו כך. ואין לערוך שינויים בסוללה להגברת המהירות או לרכוש סוללה ללא תו תקן.
בכל מקרה של חשש לשריפה, מתקשרים מיד 102
לוחמי האש יגיעו מיידית, ללא תשלום ויטפלו מיידית בסכנה.
"ונשמרתם מאד לנפשותיכם"!