מאכלים שיחדדו לכם את המוח והחשיבה
קרדיט: canva

בריאות

מפתיע: אלו המאכלים שיחדדו לכם את המוח והחשיבה

מהם המאכלים שיחדדו את המוח וישמרו על בריאותו? הגבירו את צריכתם כי הם יעשו לכם רק טוב על הלב, תרתי משמע
מנחם גלזר
הוספת תגובה
מאכלים שיחדדו לכם את המוח והחשיבה
קרדיט: canva
אא

האם ידעתם שהמוח האנושי מורכב בעיקר מחומצות שומן? מכיוון שכך, אכילת מזונות שעתירים בחומצות שומן למעשה מחזקות אותו ושומרות על בריאותו, חדותו וצלילותו של המוח. 

מהם המאכלים הללו? לפניכם 7 הסוגים העיקריים שיתרמו לבריאות וחדות המוח והחשיבה:

1. דגים שומניים:

דגים כמו סלמון, סרדינים ומקרל הם מקורות מצוינים לחומצות שומן אומגה 3, שהן חיוניות לתפקוד המוח. אומגה 3 נקשרת לשיפור בתפקוד קוגניטיבי, זיכרון וויסות מצב הרוח.

2. אגוזים וזרעים:

אגוזי מלך, זרעי פשתן, זרעי צ'יה ושקדים כולם עמוסים בשומנים בריאים, כולל אומגה 3 ונוגדי חמצון. חומרים מזינים אלה מקדמים את בריאות המוח, ומגנים מפני מתח חמצוני.

3. אבוקדו:

אבוקדו הוא מקור מצוין לשומנים חד בלתי רוויים, התומכים בזרימת דם בריאה למוח. הם מכילים גם ויטמין E, נוגד חמצון המסייע בהגנה על תאי המוח מפני נזק.

מפתיע: אלו המאכלים שיחדדו לכם את המוח והחשיבה

4. שוקולד מריר:

שוקולד מריר, במידה, עשיר בנוגדי חמצון ומכיל ממריצים טבעיים כמו קפאין ופלבונואידים. תרכובות אלו יכולות לשפר את המיקוד, מצב הרוח והזיכרון.

5. פירות יער:

אוכמניות, תותים ופירות יער בעלי צבע עמוק אחרים עשירים בנוגדי חמצון, המסייעים בהגנה על המוח מפני מתח חמצוני ודלקות. הוכח שהם משפרים את הזיכרון והתפקוד הקוגניטיבי.

6. כורכום:

הכורכום מכיל תרכובת בשם כורכומין, שהיא תרכובת בעלת תכונות נוגדות חמצון ואנטי דלקתיות חזקות. כורכומין עשוי לעזור לשפר את תפקוד המוח ולהגן מפני ירידה קוגניטיבית הקשורה לגיל.

7. ירקות ירוקים עלים:

ירקות כמו תרד, קייל וברוקולי עמוסים בוויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון התומכים בבריאות המוח. הם עשירים בפולאט, ויטמין K ולוטאין, כולם מקדמים את תפקוד המוח.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי