שר הביטחון גלנט: "ככל שנצליח בהישג בעזה הדברים יהיו ברורים"
צילום: אריאל חרמוני

חדשות

שר הביטחון גלנט: "ככל שנצליח בהישג בעזה הדברים יהיו ברורים"

שר הביטחון יואב גלנט סייר בגזרה המערבית של גבול הצפון ועודכן בפעולות הצבאיות באזור. מאוחר יותר נפגש השר עם ראשי הרשויות והמועצות בצפון והדגיש כי יפעל לחיזוק הביטחון

תומר כהן
הוספת תגובה
שר הביטחון גלנט: "ככל שנצליח בהישג בעזה הדברים יהיו ברורים"
צילום: אריאל חרמוני
אא

שר הביטחון יואב גלנט הגיע היום (רביעי) לסיור בגזרה המערבית של גבול הצפון והתייחס להתפתחויות ולמצב הביטחוני בגזרה הצפונית. בתוך כך קיים השר גלנט הערכת מצב עם מפקד אוגדה 146, תת-אלוף ישראל שומר, האלוף (במיל׳) יצחק ג׳רי גרשון, מפקד בסיס חיל הים, תת-אלוף אלי סוחוליצקי ומפקדי חטיבות המילואים השונות המוצבות בגזרה. 

גלנט קיבל סקירה ביטחונית ועודכן בפעילות ההתקפית האווירית, הימית והקרקעית בצפון כנגד חיזבאללה. השר שיבח את פעילות הלוחמים באזור והתחייב כי יפעל להרחבת ההטבות למשרתי מילואים. 

לאחר מכן קיים השר מפגש בנהריה עם ראשי הרשויות והמועצות בצפון, תוך שהוא שוטח בפניהם את מגוון הפעולות הצבאיות הנעשות בגזרה הצפונית. השר הבהיר כי האחריות על שינוי המצב הביטחוני מוטלת על כתפיו וכי יפעל לחיזוק הביטחון על מנת שכל המפונים מבתיהם יוכלו לשוב בבטחה.  

"כאשר נשלים את הליך הלחימה בעזה", אמר השר גלנט, "נהיה במציאות אחרת בה המאמץ הצבאי יופנה בעיקר לצפון, מפני שהפרופורציה בין חיזבאללה לחמאס ידועה לנו".   

לדבריו, "אנחנו נחזיר את התושבים לבתים שלהם רק כאשר ייווצרו תנאים לעשות את זה ונהיה בטוחים שאנחנו יכולים לתת להם הגנה, שתהיה בנויה על היקף אחר של כוחות. איפה שהיה גדוד, תהיה חטיבה, יהיה מיגון אחר, יהיו מרכיבי ביטחון אחרים, תהיה תפיסת הגנה כוללת עם סד"כ אחר ועם נוכחות אחרת". 

עוד הוסיף השר כי "לחיזבאללה יש למעלה ממאה הרוגים ופגיעות מאד משמעותיות בעמדות תצפית, מפקדות ובמחסני אמל"ח, את הדבר הזה אנחנו נבסס לכדי משהו שהוא הבנה והרחבה אופרטיבית של הגזרה, ככה שיהיה ברור שבשטח קו המגע אין איומים – לא בירי נ"ט לא בנוכחות על הגבול ובטח לא בכוחות שיכולים לפשוט לתוך שטח מדינת ישראל מקרוב". 

"ככל שנצליח בהישג בעזה הדברים יהיו יותר ברורים כאן. כל בן אדם בלבנון יכול לקחת את המפה, את התצלום אוויר של עזה, לשים אותו על התצלום אוויר של ביירות ולשאול את עצמו אם זה מה שהוא רוצה שיקרה שם. ככל שנגיע להישג יותר ברור זה יהיה ברור גם". 

"ישנה אפשרות אחת שנגיע להסכמה שונה, שיכולה להיות דומה להסכם 1701, בתיווך של גורמים בינלאומיים. יכבדו את הנוכחות שלנו, את הקיום שלנו ואת הביטחון שלנו ואנחנו נכבד את הצד השני". 

"האפשרות השניה היא שאנחנו נאלץ לעשות את הדבר הזה בכוח. אנחנו לא רוצים מלחמה, אך אם נגיע למצב שאנחנו צריכים לבסס פה ביטחון אנחנו לא נהסס – כמו שלא היססנו בדרום". 

הפגישה התקיימה בנוכחות: ראש העיר נהריה רונן מרלי, ראש מועצת בית ג'אן ראדי נגם, ראש מועצת גוש חלב אליאס אליאס, ראש מועצת גליל עליון גיורא זלץ, ראש מועצת חורפיש ח'יר אל דין עבדאללה, ראש מועצת חצור שמעון סויסה, ראש מועצת יסוד המעלה אילן אור, ראש מועצת כפר ורדים אייל שמואלי, ראש מועצת כסרא סמיע יאסר ג׳דבאן, ראש מועצת מטה אשר משה דוידוביץ', ראש מועצת מסעדה מתי אבני, ראש מועצת מעלה יוסף שמעון גואטה, ראש מועצת מעיליא חאתם עארף, ראש העיר מעלות ארקדי פומרנץ, ראש מועצת מרום גליל עמית סופר, ראש מועצת פסוטה אדגר דכואר, ראש מועצת קצרין דימי אפרצב, ראש מועצת שלומי גבי נעמן, ראש מועצת עג'ר אחמד פתאלי, ראש מועצת עין קנייא איל מוגרבי, ראש מועצת בוקעתא אבו עוואד.  

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי