5 מאכלים שהוכחו מחקרית כמשככי סטרס ועצבות
קרדיט: canva

בריאות

מרגישים עצבות? כך תתגברו עליה בעזרת 5 המאכלים הללו

אם אתם מחפשים להפיג את תחושת העצבות על ידי מאכלים, הגעתם לכתבה הנכונה וכדאי שתשמחו, כי בהחלט אפשר לעשות זאת
מנחם גלזר
הוספת תגובה
5 מאכלים שהוכחו מחקרית כמשככי סטרס ועצבות
קרדיט: canva
אא

תחושת עצב הוא רגש טבעי ונורמלי שכל אחד חווה מדי פעם. לתחושה הזו יכולות להיות סיבות שונות: לחץ ומתח גבוה, התמודדות עם אתגרי חיים לא קלים, התמודדות עם קושי כלכלי, שינויים הורמונליים, הפרעות רגשיות תלויות עונה (למשל במהלך החורף ישנם אנשים רבים שסובלים מעצבות בשל העדר אור השמש).

אם אתם מחפשים להפיג את תחושת העצבות על ידי מאכלים, הגעתם לכתבה הנכונה וכדאי שתשמחו, כי בהחלט אפשר לעשות זאת וחמשת המאכלים הללו דורגו כמשפרי מצב רוח מעולים במיוחד.

הראשון במעלה הוא השוקולד המריר

שוקולד מריר מכיל נוגדי חמצון חשובים שממריצים את ייצור האנדורפינים. האנודרפינים בין היתר משפרים את מצב הרוח ומפחיתים את רמות הסטרס והמתח.

 

השני במעלה הם הדגים השומניים

דגים כמו סלמון, פורל וסרדינים עשירים בחומצת שומן אומגה 3 החיונית לבריאות המוח. צריכה של דגים אלו נקשרה במחקרים לשמירה על בריאות המוח, וסיוע בהפחתת תסמיני דיכאון וחרדה.

 

השלישיים במעלה הם פירות היער

אוכמניות הן לא רק רעיון נהדר לשייק טעים, אלא אף פירות שהוכחו מחקרית כמועילים בהפחתת מתח ובשיפור מצב הרוח הכללי. הדבר קשור באופן ישיר לחומרים הנפלאים שבהם, לרבות נוגדי חמצון ורמה גבוהה של ויטמין C.

 

הרביעי במעלה הוא התרד

תרד עשיר בחומצה פולית שמסייעת בייצור סרוטונין - הורמון השמחה, שבהעדרו אנו מרגישים מיד 'נפילת מתח' ועצבות.

 

החמישיים במעלה הם האגוזים

אגוזים כמו גם שקדים, אגוזי מלך וקשיו, הם אגוזים שעשירים בשומנים בריאים ונוגדי חמצון. הם מכילים סרוטונין וחומרים מזינים אחרים שתורמים לשיפור מצב הרוח.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי