מתכונים ואוכל
עוגת גזר קלה ומטריפה עסיסית ומושלמת ואם לא תגלו אף אחד לא ידע שיש בה גזר.
3 ביצים לארג׳
כוס סוכר לבן
1 שקית סוכר וניל
חצי כוס סוכר חום כהה מהסוג הדביק
כוס וחצי קמח
1 שקית אבקת אפייה
כפית גדושה קינמון
2 גזרים גדולים מגורדים בפומפייה דק.
3/4 כוס שמן
חצי כוס אגוזי מלך קצוצים גס. אפשר גם פקאנים או לשלב.
מחממים תנור ל170 מעלות חום עליון ותחתון.
משמנים 3 תבניות אינגליש קייק או שמים בתוכן נייר אפייה.יש כאלה מוכנים לפי גודל התבנית.
מקציפים ביצים עם 3 הסוכרים עד לקציפה תפוחה כ 7 דקות. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים שמן, קמח בהדרגה א. אפייה קינמון ובסוף את הגזר והאגוזים.
לא לערבב הרבה מרגע הוספת הקמח רק עד לאיחוד.
כדי שהעוגה תישאר עסיסית.
מוזגים לתבניות אופים 40-45 דק עד שקיסם יוצא יבש עם פירורים לחים. מצננים ובוזקים אבקת סוכר או סירופ מייפל.
בתיאבון.
למה מנפים קמח? | הרב והשף מאיר בראל: