בריאות
למרות מה שרבים נוהגים לחשוב, אוכל בריא יכול להיות טעים במיוחד אם יודעים איך 'לטפל' בו בצורה הנכונה. מה יכול להפוך אותו לטעים יותר, כשאנשים רבים מסתובבים בראש עם המחשבה: 'כמה אפשר לאכול חסה, סלרי ובטטות'?. מחשבות שליליות מהסוג הזה גורמות לנו להמשיך לצרוך את המזון שלא בריא לנו שוב ושוב, מבלי להיות פתוחים לרעיון שאוכל בריא יכול לחייך אלינו בדיוק כמו שאוכל לא בריא עושה.
איך עושים את זה? הנה כמה רעיונות שאתם פשוט חייבים לנסות.
עשבי תיבול ותבלינים הם הרעיון הראשון: כוסברה, אורגנו, בצל ירוק, גלנגל, ג'ינג'ר, זעתר, טימין, טרגון, הל, כמון, פפריקה, מליסה, מנטה, לימונית, לואיזה, מרווה, כרישה, לבנדר, סלרי, סליקורניה, עירית, פטרוזיליה, קורנית ועוד - הם צמחים ותבלינים שיוסיפו לא רק ארומה נפלאה אלא גם טעם מיוחד לסלטים ותבשילים.
בשלו בצורה בריאה: במקום טיגון בשמן עמוק העדיפו אפייה, אידוי והקפצה של הירקות.
אל תפחדו משילוב דברים לא קשורים: סלט פירות וירקות נשמע לכם הזוי? אז זהו, שזה ממש לא אמור להיות. שילוב של פירות וירקות יחד יוצר הרמוניה נהדרת של ויטמינים ומינרלים חשובים לגוף.
נסו דגנים מלאים: אם תשלבו בתוך סלט ירקות גם קינואהאורז מלא ופסטה מחיטה מלאה, ודאי תופתעו לגלות כמה הם משביעים וטעימים.
אל תוותרו על שומנים בריאים: אבוקדו, אגוזים ושמן זית יכולים להוסיף עושר וטעם למנות שלכם. הם גם מספקים חומרים מזינים חיוניים ועוזרים לכם להרגיש מלאי אנרגיה, שמחה וסיפוק.