יהדות
ההלכה היהודית מזהירה אותנו לבל נשקץ את נפשנו עם חרקים, כנימות ושקצים שונים, שנמצאים במזון שאנחנו אוכלים. היות וישנם ירקות ופירות רבים שנגועים בחרקים האסורים האלה, אנו מצווים לנקות את המזון היטב ולוודא שהוא נקי לחלוטין מחרקים ורמשים, לפני שהוא בא אל פינו.
תותים שאינם בעלי פיקוח הלכתי נמצאים בנגיעות גבוהה מאוד, וחשוב לבדוק אותם כדלהלן:
1. להסיר את ראשם עם מעט מהפרי עצמו.
2. להשרות את התותים במים עם סבון למשך שלוש דקות.
3. לשפשף כל תות בנפרד באמצעות מבקשת שיניים חדשה או ספוג רך, מתחת למים זורמים.
4. להשרות את התותים פעם נוספת בקערה חדשה של מי סבון, גם הפעם למשך שלוש דקות.
5. לשפשף ולשטוף בשנית תחת זרם מים, ואז ניתן לאכול את התותים.
אם כוונתנו לטחון את התותים בבלנדר אין צורך לחזור על הפעולה פעמיים אלא רק פעם אחת.
אם התות מפוקח אפשר להשרות אותו במי סבון, לשפשף תחת זרם מים ולשטוף, פעם אחת בלבד.