רץ בוואטסאפ
ארונות מטבח הם לא עסק קל לניקוי, מסתבר. ישנם הרבה חומרים שמהם הם עשויים, ולא כל חומר מתאים לכל סוג של ארון.
כדי לא לפגום באיכות העץ ולגרום לבועות והתפוררות של העץ, חשוב להתאים לארונות המטבח את החומרים המתאימים. ארונות פורמייקה וארונות 'עדינים' אחרים, עדיף להרחיק מהם את החומרים הכימיים למיניהם.
איך מסדרים ומנקים ארונות מטבח? לפני שמתחילים בניקוי, חשוב להשליך לפח פריטים שפג תוקפם, או פריטים שאינם בשימוש.
לאחר מכן, ארגנו את שאר הפריטים בצורה שיטתית: למשל, יהיה נכון יותר לקבץ פריטים שדומים כדי שיהיו ביחד, ולסדר את הארונות בהפרדה של כלים בשרים וחלביים.
כעת נתחיל בניקוי:
בקערה קטנה שימו מים חמימים, סבון כלים ופקק חומץ. טבלו מטלית רכה או ספוג בתמיסת הניקוי, ונגבו את המשטחים בעדינות, מבפנים ומבחוץ.
הימנעו משימוש במברשות קרצוף למיניהן, כדי לא לפגוע באיכות גימור הארונות.
נגבו ביסודיות את הלכלוך או השומן, והשתמשו בפינות במברשת שיניים. כשאתם מסיימים את הניקיון, פרשו מגני שעווה או פלסטיק על המגירות והארונות, על מנת לשמור על הניקיון לאורך זמן.