בריאות
ספירולינה היא אחד ממזונות העל הפופולריים ביותר בעולם, כולל בישראל. הפרופיל התזונתי המרשים שלה, כולל תכולת חלבון גבוהה, ויטמינים חיוניים, מינרלים, נוגדי חמצון ורכיבים מועילים אחרים, שתורמים למוניטין שלה, כמזון מזין ובריא ביותר לגוף.
אנשים רבים בוחרים לשלב ספירולינה בתזונה שלהם בשל היתרונות הבריאותיים הפוטנציאליים שלה ומגוון החומרים המזינים שהיא מספקת.
הנה 6 יתרונות מדהימים שלה, שאתם מוכרחים להכיר:
1. מזון-על עשיר בחומרים מזינים:
ספירולינה נחשבת למזון-על בשל הפרופיל התזונתי העשיר שלה. זהו מקור חזק לחלבון, חומצות אמינו חיוניות, ויטמינים (כגון ויטמיני B), מינרלים (כגון ברזל, מגנזיום ואשלגן), ונוגדי חמצון. צריכת ספירולינה יכולה לעזור להשלים את הצריכה התזונתית שלכם.
2. פעילות נוגדת חמצון עוצמתית:
הספירולינה ידועה בתכולת נוגדי החמצון הגבוהה שלה, כולל פיקוציאנין. נוגדי חמצון מסייעים בהגנה על הגוף מפני מתח חמצוני הנגרם על ידי רדיקלים חופשיים, מפחיתה דלקות ומפחיתה את הסיכון למחלות כרוניות כמו מחלות לב וסוגים מסוימים של סרטן.
3. תומכת בתפקוד מערכת החיסון:
הספירולינה מכילה רכיבים שונים המחזקים את מערכת החיסון. זה ממריץ את ייצור הנוגדנים, משפר את תפקוד תאי החיסון ומסייע בהגנה מפני זיהומים ומחלות.
4. תכונות אנטי-סרטניות פוטנציאליות:
כמה מחקרים מצביעים על כך שלספירולינה עשויות להיות תכונות אנטי-סרטניות בשל השפעותיה נוגדות החמצון והאנטי דלקתיות. זה הוכיח הבטחה בהפחתת הצמיחה של תאים סרטניים ועיכוב היווצרות גידולים, אם כי יש צורך במחקר נוסף בתחום זה.
5. עשוי לסייע בניקוי רעלים:
לספירולינה נמצאו השפעות פוטנציאליות לניקוי רעלים. מה שהיא עושה זה בעצם התקשרות והתמגנטות למתכות כבדות ורעלים בגוף, ועוזרת בסילוקם.
6. תומך בבריאות הלב:
תרכובות מסוימות בספירולינה, כגון phycocyanin וחומצה גמא-לינולנית (GLA), נקשרו ליתרונות קרדיווסקולריים. הם עוזרים להוריד את לחץ הדם, להפחית את רמות הכולסטרול, ולשפר את פרופילי השומנים, לקדם את בריאות הלב.