מתכונים ואוכל
רכיבים:
- 4 בצלים גדולים, פרוסים דק
- 2 כפות חמאה או מחמאה לגרסת פרווה
- 2 כפות שמן זית
- 4 שיני שום, קצוצות
- 1 כפית סוכר
- 1 כף קמח
- 1/2 כוס יין לבן יבש (לא חובה)
- 4 כוסות מרק עוף או אבקת מרק ירקות
- 2 ענפי טימין טרי (או 1 כפית טימין מיובש)
- מלח ופלפל לפי הטעם
- פרוסות באגט
- פטרוזיליה טרייה, קצוצה (לקישוט)
הוראות:
1. בסיר גדול ממיסים את החמאה ושמן הזית על אש בינונית. מוסיפים את הבצלים הפרוסים ומאדים עד שהם נעשים רכים ומקורמלים, כ-25-30 דקות.
2. מוסיפים לסיר את השום והסוכר. ממשיכים לבשל עוד 5 דקות, תוך ערבוב מדי פעם.
3. מפזרים את הקמח על הבצלים ומערבבים היטב עד לציפוי של כל הבצל, ולקבלת תערובת אחידה.
4. אם משתמשים, יוצקים פנימה את היין הלבן ומערבבים במשך דקה או שתיים.
5. מוסיפים לסיר את אבקת המרק והטימין. מביאים את המרק לרתיחה ונותנים לו להתבשל כ-15-20 דקות כדי לאפשר לטעמים להתמזג יחדיו.
6. מתבלים את המרק במלח ופלפל לפי הטעם.
7. בזמן שהמרק מתבשל, מחממים את התנור. מניחים את פרוסות הבאגט על תבנית עם נייר אפייה וקולים אותן עד להזהבה.
8. מגישים את המרק עם גבינה צהובה מלמעלה, ומתענגים.