מרק ירקות עשיר וחמים שיעשה לכם נעים בקיבה
קרדיט: canva

מתכונים ואוכל

ירקות מכל הצבעים: המרק הכי טעים בכל הזמנים

מרק ירקות שיש בו הכל מהכל, הוא אחד המאכלים הכי טעימים והכי משביעים בחורף, בהבטחה
מנחם גלזר
הוספת תגובה
מרק ירקות עשיר וחמים שיעשה לכם נעים בקיבה
קרדיט: canva
אא

מרק ירקות הוא אחד המרקים היותר טעימים ומשביעים בחורף, ובל נשכח את כל היתרונות הבריאותיים שהוא מכיל בו. 

חשוב שלא תגזימו עם כמות השמן שאתם שמים בו, וגם על כמות גדולה של מלח, כדאי לוותר. 

הרכיבים למרק:
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל חתוך לקוביות
- 2 שיני שום, קצוצות
- 2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות
- 2 גבעולי סלרי, חתוכים לקוביות
- 2 פלפלים (בכל הצבעים), חתוכים לקוביות
- 1 זוקיני חתוך לקוביות
- 1 כוס שעועית ירוקה, קצוצה וחתוכה לחתיכות 
- פחית אחת עגבניות חתוכות לקוביות
- 4 כוסות מרק ירקות
- 1 כפית טימין מיובש
- 1 כפית אורגנו מיובש
- עלה דפנה אחד
- מלח ופלפל לפי הטעם
- עלי בזיליקום טריים קצוצים (לקישוט)

הוראות:
1. מחממים שמן זית בסיר גדול על אש בינונית. מוסיפים את קוביות הבצל והשום הטחון. מטגנים עד שהבצל הופך שקוף וריחני, כ-5 דקות.
2. מוסיפים לסיר את הגזר, הסלרי, הפלפל, הקישוא והשעועית הירוקה. מטגנים עוד 5 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם.
3. יוצקים פנימה את קוביות העגבניות (עם המיצים שלהן). מוסיפים את הטימין היבש, האורגנו המיובש, עלה הדפנה, המלח והפלפל. מערבבים היטב עד לאיחוד.
4. מביאים את המרק לרתיחה, לאחר מכן מנמיכים את האש, ונותנים לו להתבשל כ-20-25 דקות, או עד שהירקות רכים.
5. טועמים את המרק ומתקנים תיבול במידת הצורך. מוציאים את עלה הדפנה לפני ההגשה.
מגישים חם, ונהנים. 

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי