מתכונים ואוכל
רכיבים:
- 4 בצלים גדולים, פרוסים דק
- 2 כפות שמן זית
- 4 כוסות מרק ירקות מוכן או מרק עוף פרווה
- 2 כוסות מים
- 1 כפית סוכר
- 1/2 כפית טימין מיובש
- מלח ופלפל לפי הטעם
- פרוסות באגט, קלויות (לא חובה)
הוראות:
1. בסיר גדול ממיסים שמן זית על אש בינונית. מוסיפים את הבצל החתוך דק ומטגנים תוך כדי ערבוב מדי פעם עד שהבצל רך ומקורמל, כ-20-30 דקות.
2. מפזרים סוכר על הבצלים המקורמלים ומבשלים עוד 5 דקות כדי לעזור לבצל להתקרמל עוד יותר.
3. מוסיפים את הטימין היבש, המלח והפלפל ואת ציר מרק העוף או מרק הירקות. הביאו את המרק לרתיחה והניחו לו להתבשל עוד 15-20 דקות, כדי לאפשר לטעמים להתמזג יחדיו.
4. בזמן שהמרק מתבשל, אפשר לצלות כמה פרוסות באגט בתנור אם תרצו להגיש אותן עם המרק.
5. טועמים את המרק ומתקנים תיבול במידת הצורך. אם אתם מעדיפים מרקם חלק יותר, אתם יכולים לטחון את המרק על כל רכיביו.
6. יוצקים את מרק הבצל החם לקערות, ומגישים עם פרוסות באגט קלויות בצד, אם רוצים.
תהנו מהקערה המנחמת שלכם של מרק בצל תוצרת בית, ללא גבינה!