מתכונים ואוכל
רכיבים:
- 1 קילו פטריות, פרוסות
- 1 בצל קצוץ
- 2 שיני שום קצוצות
- 4 כוסות ציר מרק עוף או מרק פטריות
- 1 כוס שמנת לבישול
- 2 כפות חמאה
- מלח ופלפל לפי הטעם
- פטרוזיליה טרייה לקישוט
הוראות:
1. בסיר גדול ממיסים את החמאה על אש בינונית. מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים עד שהם רכים וריחניים.
2. מוסיפים לסיר את הפטריות הפרוסות ומבשלים עד שהן משחררות את המיצים שלהן, ומתחילות להשחים.
3. יוצקים פנימה את מרק העוף או הפטריות, ומביאים את התערובת לרתיחה. מבשלים כ 15-20 דקות.
4. השתמשו בבלנדר כדי לטחון את המרק עד לקבלת מרקם חלק.
5. מערבבים פנימה את השמנת לבישול, ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. נותנים למרק להתבשל עוד 5 דקות.
6. מגישים את מרק הפטריות הקרמי חם, מעוטר בפטרוזיליה טרייה.