בורג' ח'ליפה על קודש הקודשים הישראלי?
(צילום: Ilona Ignatova, שאטרסטוק)

חדשות בארץ

משפחות שכולות נגד ה"בורג' ח'ליפה" הירושלמי

יותר מ-200 התנגדויות הוגשו לוועדת התכנון בבירה בשל כוונתה להקים את מגדל היוקרה שמתכנן האדריכל שבנה את המגדל המפורסם בדובאי. משפחות שכולות: "לא מכבד את זכר הנופלים"

יובל נפתלי
הוספת תגובה
בורג' ח'ליפה על קודש הקודשים הישראלי?
(צילום: Ilona Ignatova, שאטרסטוק)
אא

יותר מ-200 התנגדויות הוגשו לוועדת התכנון והבנייה בירושלים, שם עמלים בימים אלה על הקמתו של גורד שחקים חדש. מי שעומד מאחורי תכנונו, הוא לא אחר מאשר האדריכל אדריאן סמית', מי שעומד מאחורי תכנון מגדל היוקרה הגבוה, הבורג' ח'ליפה בדובאי.

גובהו המתוכנן של המגדל עורר סערה מקומית בירושלים. על פי התכנון, המבנה החדש יהיה גבוה בהרבה ממקומות בעלי חשיבות סמלית גבוהה כמו מוזיאון "יד ושם" או הר הרצל, שם נטמנים הרבה מחללי מערכות ישראל. בין החותמים על ההתנגדויות, גם 10 משפחות שכולות.

"בורג' חליפה על קודש הקודשים הישראלי"

"במיוחד בימים אלו כשאנחנו במלחמה כל כך כואבת ובכל יום קוברים את ילדינו שמקריבים את חייהם עבורנו - ראוי שניתן להם את הכבוד שהם ראויים לו", אמרה היום ל"החדשות 12" סיגלית, אימא של סגן הילה בצלאלי זכרונה לברכה שנהרגה באסון בהר הרצל. 

לדבריה, המגדל הוא בבחינת נטע זר בנוף הירושלמי. "מוזיאון 'יד ושם' ובית עלמין 'הר-הרצל' אלו מקומות קדושים לנו כעם. אני חושבת שצריך להתנגד בתוקף ולפקוח את העיניים של מי שעומד מאחורי התכנית, הדבר הכי נורא יהיה לקלקל את האזור שהוא הקדוש לנו ביותר".

עיריית י-ם: התכנון - פורץ דרך, נדון בהתנגדויות

סגן ראש העירייה יוסי חביליו שמתמודד בימים אלה על ראשות העיר טען כי מדובר בחציית גבול. "בורג' חליפה על קודש הקודשים הישראלי, הר הזיכרון הלאומי. אנחנו דורשים לעצור את קידום הפרויקט המגלומני והמיותר שמנותק מהאופי הירושלמי ומקו הרקיע של הבירה".

מעיריית ירושלים נמסר כי "מדובר בתוכנית פורצת דרך ובעלת עיצוב אדריכלי ייחודי, ההולם את מיקומו המשמעותי. התכנית כוללת שטחי ציבור נרחבים, טיילת עם עמדת תצפית לנוף עוצר נשימה, בית קפה ואף בית מלון. התוכנית הופקדה להתנגדויות והתשובות להתנגדויות, ככל שיוגשו, יידונו במסגרת הדיונים".

הוועדה המחוזית לתכנון ולבנייה ירושלים מסרה: "מדובר בתוכנית המצויה בשלב ההתנגדויות ולכן לא נוכל להתייחס. כמקובל בהליך התכנון, ההתנגדות תשמע, תדון, ותתקבל לגביה החלטה במסגרת הוועדה".

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי