מי שעשה השתלת שיער, מניח תפילין?
(צילום: David Cohen 156/shutterstock/ANDRANIK HAKOBYAN)

הלכות תפילין

מי שעשה השתלת שיער, מניח תפילין?

פסיקתו של הרב יצחק יוסף, הראשון לציון, בעניין השתלת שיער בראש של גבר: "ואין זה נקרא אונס"
עידו לוי
הוספת תגובה
מי שעשה השתלת שיער, מניח תפילין?
(צילום: David Cohen 156/shutterstock/ANDRANIK HAKOBYAN)
אא

"לשאלתו אודות אדם שרוצה לעשות השתלת שיער, לקחת מהחלק האחורי של הראש, ולהשתילו בחזית הראש, במקום שמניח תפילין, ועקב ההשתלה אינו יכול להניח תפילין של ראש במשך שבועיים עד ג' שבועות, האם דינו כאנוס, ויניח רק תפילין של יד בלבד, או כיון שהוא מביא את עצמו לאונס זה ע"י שעושה השתלה אין הוא אנוס.

"אין לאדם להביא עצמו לידי כך, לצורך נוי וכדומה, ולא יניח תפילין של ראש במשך כמה ימים, ואין זה נקרא אונס, ויש לחשוש למה שאמרו קרקפתא דלא מנח תפילין וכו', וחשש שעובר על שמונה עשין בכל יום. ואם רוצה לנאות עצמו ושיהיה לו שיער בראשו, יבדוק ויחפש שיטות אחרות העוזרות לצמיחת שיער, ושלא יצטרך לבטל ממצות תפילין כתיקנה, וכגון לקחת כדורים וכיוצא, ואם אינו מוצא אין היתר לבטל מצות תפילין בשביל הנ"ל. ולצורך שידוך יש אפשרות להניח שם פאה, וכדומה. וע' בילקו"י במבוא להלכות תפילין בחומר הענין של קרקפתא דלא מנח תפילין.

‎"ואפשר לתאם בערב יו"ט שאז בחוה"מ פטור מתפילין, ומיד באסרו חג יניח תפלין.

‎"ואם עשו, האם השיער הנ"ל נחשב כחציצה לתפילין, ע' בספר טהרת הבית ח"ג (עמ' י"ט), שהביא בשו"ת אגרות משה (ח"ג יו"ד סי' ס"ב) נשאל אודות ריסים מלאכותיים שמדביקים על הריסים הטבעיים בדבר חזק, באופן שא"א להסירם, ובמשך הזמן נושרים, וחוזרים ומדביקים אותם שוב כבתחלה, אם הוי חציצה בטבילה, והשיב שאין הריסים המלאכותיים הללו חוצצים, כיון שנעשו לנוי ויופי אינו חוצץ, ואפי' להרב סדרי טהרה מותר, כשאין צורך להסירו, וכ"ש בריסים הדבוקים שאינה יכולה להסירם ע"ש, וכן פסק להקל בשו"ת דבר יהושע ח"ד (יו"ד סי' י"א) ע"ש, ועל כן גם בשער שמדביקים לראש לשם נוי וא"א להסירם מותר לה לטבול"

מי שעשה השתלת שיער, מניח תפילין?

 

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי